Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω το νερό και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να κοχλάσουν. Βράζω για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να δέσει. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το λικέρ μαστίχας, τα φύλλα δυόσμου και τις φλούδες πορτοκαλιού. Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το βάζω στο ψυγείο, μέχρι να κρυώσει καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, κατά προτίμηση γυάλινο για όμορφη εμφάνιση, βάζω τα κομμένα φρούτα και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύω με προσοχή, κατά προτίμηση με τα χέρια για να μην διαλυθούν τα κομμάτια των φρούτων.
Σουρώνω το κρύο σιρόπι και περιχύνω τη σαλάτα. Ανακατεύω με προσοχή και σερβίρω αμέσως.
Σας ευχαριστώ!