Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Φρουτοσαλάτα με εσπεριδοειδή

Φρουτοσαλάτα με εσπεριδοειδή
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Rest Time: 2 ώρα Total Time: 2 ώρες 20 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 1 ροζ γκρέιπφρουτ (θα τα βρούμε στις περισσότερες λαϊκές αγορές, μανάβικα και μεγάλα σούπερ μάρκετ. Η φλούδα και η σάρκα τους έχουν ελαφρώς ροζέ χρώμα)
  • 3 ζουμερά πορτοκάλια
  • 4 μανταρίνια (ή κλημεντίνες)
  • χυμός και ξύσμα από 1 πράσινο λεμόνι (άγουρο), ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό (αποφύγουμε τα λάιμ γιατί σχεδόν πάντοτε είναι εισαγόμενα και κερωμένα)
  • 2 κουτ. σούπας μέλι της αρεσκείας μας
  • τα φύλλα από ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
Εκτέλεση
  1. Ξεφλουδίζω το γκρέιπφρουτ, τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια (ή τις κλημεντίνες) και πετάω τις φλούδες. Χωρίζω τα φρούτα στις φέτες τους από τις οποίες αφαιρώ όσο περισσότερες από τις άσπρες ίνες τους μπορώ. Στη συνέχεια κόβω όλες τις φέτες σε μικρά κυβάκια, επάνω από ένα μπολ ώστε να συγκεντρωθούν εκεί οι χυμοί. Οσο κόβω αφαιρώ τυχόν κουκούτσια (κυρίως από τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια). Βάζω όλα τα κομμάτια σε ένα μεγάλο μπολ.

  2. Σε ένα μικρό μπολάκι βάζω το χυμό και το ξύσμα του πράσινου λεμονιού και προσθέτω το μέλι, τον ψιλοκομμένο δυόσμο και τους χυμούς από τα εσπεριδοειδή που έκοψα. Ανακατεύω καλά και περιχύνω τα κομμένα φρούτα. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζω τη φρουτοσαλάτα στο ψυγείο για 2 ώρες.

  3. Τη μοιράζω σε μπολάκια, μαζί με το νόστιμο ζουμί της, πασπαλίζω με την κανέλα και σερβίρω.

Keywords: φρουτοσαλατα με εσπεριδοειδη

Σας ευχαριστώ!