Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Φρατζολάκια με γιαούρτι και πάπρικα

Φρατζολάκια με γιαούρτι και πάπρικα
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 50 λεπ Rest Time: 30 λεπ Total Time: 1 ώρα 50 λεπτά.
Servings 2
Υλικά
  • 200 ml νερό
  • 1 φακελάκι (8 γρ.) ξηρή μαγιά
  • 650 γρ. αλεύρι για τσουρέκι (το βρίσκετε στα ράφια με τα άλευρα, σε όλα σχεδόν τα σούπερ μάρκετ)
  • 10 γρ. αλάτι
  • 1 γεμάτο κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • 1 γεμάτο κουτ. γλυκού γλυκό μπούκοβο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γρ. γιαούρτι αγελαδινό
Εκτέλεση
  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω λίγο το νερό, αποσύρω, προσθέτω τη μαγιά και ανακατεύω καλά με ένα κουταλάκι για να διαλυθεί. Αφήνω κατά μέρος για 10 λεπτά μέχρι το μείγμα να αφρίσει.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το αλεύρι, το αλάτι, την πάπρικα, το μπούκοβο και το ελαιόλαδο και ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Κάνω μια λακκούβα στο κέντρο, αδειάζω εκεί το μείγμα της μαγιάς, προσθέτω το γιαούρτι και ανακατεύω καλά με τα χέρια μου, μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν. Ζυμώνω για 10 λεπτά, μέχρι να φτιάξω μια απαλή και ελαστική ζύμη που να ξεκολλάει από τα χέρια. Σκεπάζω το μπολ και το αφήνω για 30 λεπτά σε ένα σχετικά ζεστό σημείο, μακριά από ρεύματα αέρα, μέχρι η ζύμη να φουσκώσει.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Χωρίζω τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και τα πλάθω με τις παλάμες μου σε μακρόστενο σχήμα φραντζόλας. Αν θέλω βεβαια, το χωρίζω σε περισσότερα και μικρότερα κομμάτια για να φτιάξω πιο μικρά φραντζολάκια.

  4. Τις χαράζω με λοξές τομές με τη μύτη ενός μαχαιριού, τις βάζω σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ψήνω για 50 - 55 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Τις βγάζω από το φούρνο και τις αφήνω να κρυώσουν τελείως σε μια σχάρα.

Keywords: φρατζολακια με γιαουρτι παπρικα

Σας ευχαριστώ!