Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Φουντουκόπιτα με σοκολάτα

Φουντουκόπιτα με σοκολάτα
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 50 λεπ Total Time: 1 ώρα 10 λεπτά.
Servings 10
Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας ή φύλλο ζύμης για τάρτες
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + και λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 φλιτζ. τσαγιού φουντοκόψιχα σε πούδρα
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
  1. Χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου αφρατέψει και να γίνει κρέμα. Σταδιακά προσθέτω τα αυγά συνεχίζοντας να χτυπάω το μίγμα. Κατόπιν προσθέτω το αλεύρι και την φουντοκόψιχα.

  2. Αλείφω το ταψάκι με λίγο βούτυρο και στρώνω την σφολιάτα, φροντίζοντας να καλύπτει τα τοιχώματα και να εξέχει λίγο. Αδειάζω μέσα το μίγμα και το στρώνω με ένα κουτάλι. Κόβω την κουβερτούρα σε κομματάκια και τα «βυθίζω» μέσα στο μίγμα. Ψήνω στους 180°C για 45 με 50 λεπτά. Σερβίρω τη πίτα ζεστή και τη πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη.

Keywords: φουντουκόπιτα με σοκολάτα

Σας ευχαριστώ!