Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Fontant au chocolat

Fontant au chocolat
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 7 λεπ Cook Time: 25 λεπ Total Time: 32 λεπτά.
Servings 3
Υλικά
  • 150 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο
  • 75 γρ. βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Για την κρεμ ανγκλέζ
  • 260 ml γάλα
  • 3 κρόκους αυγών
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 λοβό βανίλιας
Εκτέλεση
  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το βούτυρο και την κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν τα υλικά και ανακατεύω για να ενωθούν. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να γίνει χλιαρό.

  2. Σε ένα μπολ, χτυπάω με το σύρμα ή το μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτω το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας και ανακατεύω με μια μαρίζ. Τέλος, προσθέτω πασπαλιστά το αλεύρι και ανακατεύω απαλά.

  3. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 20 εκ. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί (και τα πλαϊνά).

  4. Αδειάζω το μείγμα στα φορμάκια ή στη φόρμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αερόθερμο για 10 λεπτά τα μικρά φορμάκια ή για 20-25 λεπτά τη μεγάλη φόρμα.

  5. Για την κρεμ ανγκλέζ
  6. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα. Χαράζω με ένα μαχαίρι τον λοβό βανίλιας, ξύνω τα σποράκια και τα ρίχνω όλα (λοβό και σποράκια μέσα στο γάλα). Βάζω την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνω το γάλα να ζεσταθεί μέχρι λίγο πριν το βρασμό.

  7. Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη. Προσθέτω το καυτό γάλα (πετάω το λοβό) ανακατεύοντας συνεχώς. Αδειάζω το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει ελαφρώς.

Keywords: fontant au chocolat

Σας ευχαριστώ!