Print Options:

Φοκάτσια με ντοματίνια, πιπεριές και ελιές

Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 10 10 mins Cook Time: 25 25 mins Rest Time: 5 5 hrs Total Time: 5 hrs 35 mins
Cooking Temp 230  °C
Servings 6
Υλικά
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Δάκου
  • 10 γρ. μαγιά νωπή
  • 320 ml νερό
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. αλάτι
  • 20 γρ. ελαιόλαδο + επιπλέον για τα χέρια
  • Επιπλέον υλικά
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ντοματίνια
  • 60 γρ. μαύρες ελιές
  • 80 γρ. χρωματιστές πιπεριές, σε κύβους
  • 2-3 κλαδάκια ρίγανη
  • Θαλασσινό αλάτι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ βάζω το νερό και θρυμματίζω την μαγιά. Προσθέτω την ζάχαρη και ανακατεύω για να διαλυθεί εντελώς. Προσθέτω το μισό αλεύρι και ανακατευώ μέχρι να γίνει χυλός. Προσθέτω το ελαιόλαδο, ανακατεύω και ρίχνω τελευταίο το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι. Ανακατεύω και πάλι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί μια υδαρή, κολλώδης ζύμης.
    Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και αφήνω τη ζύμη στην άκρη για 2 ώρες.

  2. Λαδώνω καλά ένα ταψί και αναποδογυρίζω εκεί τη ζύμη. Λαδώνω ελαφρά τα χέρια μου και «διπλώνω» τη ζύμη μου από τις άκρες προς το κέντρο και από τις τέσσερις πλευρές της.
    Σκεπάζω το ταψί με μεμβράνη και την αφήνω να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία του διπλώματος για άλλες 3 φορές.

  3. Λαδώνω καλά ένα καθαρό, αντικολλητικό ταψί 20x30 εκ. και αναποδογυρίζω εκεί τη ζύμη. Λαδώνω τα δάχτυλά μου με ελαιόλαδο και την απλώνω ώστε να καλύψει όλο το ταψί.  Σκεπάζω και αφήνω τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα.

  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 230°C στις αντιστάσεις. Λαδώνω τα δάχτυλά μου και κάνω διάσπαρτες τρυπούλες σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και στολίζω με ντοματίνια, ελιές, μυρωδικά και θαλασσινό αλάτι.
    Ψήνω την φοκάτσια για 25-30 λεπτά.

Keywords: foccacia, φοκάτσια, snack, σνακ, ντοματίνια, ελιές, πιπεριές, εύκολο, ιταλικό,

Σας ευχαριστώ!