Ανοίγω το φύλλο καταΐφι και χωρίς να διαχωρίσω τις ίνες, και τραβάω λωρίδες ζύμης. Παίρνω ένα σωλήνα ειδικό για φλογέρες ή μια μεταλλική βέργα με διάμετρο 4 – 4,5 εκ. ή ένα πλάστη (καλά τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο) και τυλίγω εκεί μια λωρίδα ζύμης σχηματίζοντας φλογέρα μήκους 10 εκ. Αλείφω με λίγο βούτυρο και σφίγγω με το χέρι μου για να κολλήσει καλά. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία για όλο το φύλλο. Βάζω τις βέργες με τις φλογέρες στο φούρνο στερεώνοντας τις άκρες της βέργας στα τοιχώματα ενός ταψιού και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 8-10 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο σκούρο χρώμα. Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν καλά και να στερεοποιηθούν.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το μασκαρπόνε και δουλεύω με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί καλά. Προσθέτω την ζάχαρη, τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργήσω μια ωραία απαλή κρέμα. Τέλος προσθέτω την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύω.
Βάζω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
Βάζω σε μια κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά (από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το μέλι και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύω καλά.
Ξεφορμάρω τις κρύες φλογέρες από τον σωλήνα ή τη βέργα και τις βουτάω για λίγα δευτερόλεπτα στο καυτό σιρόπι. Δεν τα αφήνω για πολύ ώρα στο σιρόπι γιατί δεν θέλω να μαλακώσουν. Απλά να πάρουν λίγη γλύκα από το σιρόπι.
Μεταφέρω τις φλογέρες σε σχάρα και τις αφήνω να στραγγίσουν και να κρυώσουν.
Βγάζω την κρύα κρέμα από το ψυγείο και γεμίζω τις φλογέρες με προσοχή. Διακοσμώ τις άκρες τους με ρόδι.
Σας ευχαριστώ!