Print Options:

Φιλέτο κοτόπουλο «Caprese»

Φιλέτο κοτόπουλο «Caprese»
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 10 10 mins Cook Time: 20 20 mins Rest Time: 1 1 min Total Time: 31 mins
Servings 4
Best Season Suitable throughout the year
Υλικά
  • 4 φιλέτα από στήθος Ελαιοπουλάκι, Αγγελάκης
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού κουρκουμά, σκόνη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Για το πέστο
  • 2 φλιτζ. τσαγιού, καλά πατημένα, φύλλα βασιλικού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 40 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 60 γρ. παρμεζάνα ή γραβιέρα, τριμμένη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • 2 μπαλάκια μοτσαρέλα φρέσκια
  • 2 ντομάτες
  • 10-12 φύλλα σπανάκι baby
Εκτέλεση
  1. Πλένω και σκουπίζω καλά τα φιλέτα. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το κάρι, το κύμινο, τον κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι. Αλείφω τα φιλέτα με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζω με το μείγμα των μπαχαρικών. Βάζω τα φιλέτα σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C ψήσιμο αερόθερμο για 20 λεπτά. Γυρίζω τα φιλέτα και συνεχίζω το ψήσιμο για 6-8 λεπτά ακόμη.

  2. Βγάζω τα φιλέτα από το φούρνο, τα σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνω να κρυώσουν.

  3. Για το πέστο
  4. Βάζω στο μπλέντερ τα φύλλα βασιλικού, το κουκουνάρι, το σκόρδο, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ξεκινάω την πολτοποίηση των υλικών ρίχνοντας ταυτόχρονα λίγο λίγο το ελαιόλαδο. Δουλεύετε το μείγμα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία πάστα.

  5. Για το σερβίρισμα
  6. Κοτόπουλο φιλέτο caprese

    Κόβω τα φιλέτα, τη μοτσαρέλα και τις ντομάτες σε λεπτές, ισόπαχες (όσο γίνεται) φέτες. Στρώνω τις φέτες εναλλάξ και κυκλικά σε μια στρογγυλή πιατέλα και ενδιάμεσα βάζω φύλλα σπανάκι. Ραντίζω με το πέστο βασιλικού και σερβίρω αμέσως.

Keywords: σαλάτα, caprese, μοτσαρέλα, φιλέτο κοτόπουλο, πέστο, σπανάκι, ντομάτα,

Σας ευχαριστώ!