Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Φάβα Σαντορίνης

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 15 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού φάβα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό καθαρισμένο και κομμένο στη μέση
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 120 ml χυμό λεμονιού
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 6-7 κόκκους πιπεριού
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό καθαρισμένο και κομμένο σε καρέ
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κάππαρη ξαρμυρισμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή τριμμένη
Εκτέλεση
  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τη φάβα με 7 φλιτζάνια νερό στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση αρχίζω να ξαφρίζω για 5 λεπτά τουλάχιστον. Μετά χαμηλώνω τη φωτιά και προσθέτω τα κομμάτια κρεμμυδιού.

  2. Σε ένα τουλπάνι βάζω τη δάφνη, το πιπέρι, το μπαχάρι. Τα τυλίγω καλά και τα ρίχνω στη κατσαρόλα που βράζει η φάβα. Αφήνω τη φάβα να βράσει για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να χυλώσει. Όταν απορροφήσει όλο το νερό αποσύρω από τη φωτιά και αποσύρω το τουλπάνι. Αλατοπιπερώνω, μεταφέρω το μίγμα στο μπλέντερ και προσθέτω εναλλάξ το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, την ώρα που πολτοποιείτε η φάβα.

  3. Για να τη σερβίρω προσθέτω στη κρέμα φάβα το μίγμα από το κρεμμύδι, τη κάπαρη, το δυόσμο και τη ρίγανη.

Keywords: φάβα σαντορίνης

Σας ευχαριστώ!