Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

φασολοπιτα με κεμπαπι φλωρινας

φασολοπιτα με κεμπαπι φλωρινας
\n

<!-- [lt_recipe name=| ΦΑΣΟΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΕΜΠΑΠΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ | servings=|12-14| prep_time=|1H| cook_time=|50M| total_time=|| summary=| Παραδοσιακή η φασολόπιτα στη Μακεδονία αλλά με το κεμπάπι Φλώρινας παίρνει άλλη διάσταση. Χορταστική και πεντανόστιμη είμαι σίγουρη ότι θα γίνει η αγαπημένη σας. | print=|yes| ingredients=|Για την πίτα;500 γρ. χωριάτικο φύλλο Ζύμη Ψαχνών;80 ml ελαιόλαδο;100 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο;Για τη γέμιση φασολιών;500 γρ. γίγαντες Ωμέγα, μουλιασμένοι για 12 ώρες;30 ml ελαιόλαδο;30 γρ. βούτυρο Lurpak;150 γρ. ρεγκάτο Arla, τριμμένο;3 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μικρούς κύβους;1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο;3 σκελίδα σκόρδο, κομμένες σε λεπτά φετάκια;φύλλα από ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα;Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι;Για τη γέμιση με κεμπάπ;20-24 κεμπάπια Μπέλλης;10-12 φέτες Havarti Arla, κομμένες σε λεπτές λωρίδες;Φρεσκοτριμμένο πιπέρι;Για το ψήσιμο;2 μεγάλα αυγά;250 ml γάλα;60 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο;Σουσάμι;Μαυροσούσαμο| ] Για τη γέμιση:Βάζω τους γίγαντες σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και βράζω για 1½ ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Τους σουρώνω και τους κρατάω στην άκρη. ;Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν καλά. Ρίχνω το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη. ;Κρατάω σε ένα μπολ τους μισούς γίγαντες και τους υπόλοιπους τους πολτοποιώ με το πρες πουρέ. Προσθέτω το μείγμα του τηγανιού, αλατοπιπερώνω γενναιόδωρα και προσθέτω τον μαϊντανό. Προσθέτω και τους ολόκληρους γίγαντες και ανακατεύω. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει και προσθέτω το ρεγκάτο. ;Για την πίτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Ανακατεύω το ελαιόλαδο και το λιωμένο βούτυρο και αλείφω καλά ένα μεγάλο, παραλληλόγραμμο ταψί. ;Στρώνω ένα χωριάτικο φύλλο στον πάγκο και το βουτυρώνω καλά. Με ένα κουτάλι παίρνω από το μείγμα τον φασολιών και φτιάχνω ένα μακρύ «κορδόνι» στην άκρη του φύλλου (από την μακριά πλευρά. Τυλίγω το φύλλο σε μακρύ ρολό και το τοποθετώ στο ταψί. ;Απλώνω στον πάγκο ένα ακόμη φύλλο χωριάτικο και το βουτυρώνω. Βάζω στην άκρη του φύλλου (από την μακριά πλευρά) 3 φέτες Havarti και επάνω τοποθετώ μια σειρά κεμπάπια. Τυλίγω το φύλλο σε μακρύ ρολό και και το βάζω στο ταψί δίπλα από το πρώτο ρολό. Συνεχίζω φτιάχνοντας ρολά με τις δύο γεμίσεις και τα τοποθετώ εναλλάξ μέσα στο ταψί μέχρι να το γεμίσω. ;Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και αδειάζω το μείγμα στο ταψί βρέχοντας καλά τα ρολά. Πασπαλίζω με λευκό σουσάμι όσα ρολά έχουν γέμιση φασολιών και με μαυροσούσαμο, όσα ρολά έχουν γέμιση κεμπάπ. ;Ψήνω την πίτα για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.[/lt_recipe] -->

\n

Παραδοσιακή η φασολόπιτα στη Μακεδονία αλλά με το κεμπάπι Φλώρινας παίρνει άλλη διάσταση. Χορταστική και πεντανόστιμη είμαι σίγουρη ότι θα γίνει η αγαπημένη σας.

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method ,
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 1 ώρα Cook Time: 50 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 1 ώρα 51 λεπτά.
Servings 12
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Παραδοσιακή η φασολόπιτα στη Μακεδονία αλλά με το κεμπάπι Φλώρινας παίρνει άλλη διάσταση. Χορταστική και πεντανόστιμη είμαι σίγουρη ότι θα γίνει η αγαπημένη σας.
Υλικά
    Για την πίτα
    Για τη γέμιση φασολιών
    Για τη γέμιση με κεμπάπ
    Για το ψήσιμο
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 500 γρ. χωριάτικο φύλλο Ζύμη Ψαχνών
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 500 γρ. γίγαντες Ωμέγα, μουλιασμένοι για 12 ώρες
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 30 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 150 γρ. ρεγκάτο Arla, τριμμένο
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδα σκόρδο, κομμένες σε λεπτά φετάκια
  • φύλλα από ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 20 κεμπάπια Μπέλλης
  • 10 φέτες Havarti Arla, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 250 ml γάλα
  • 60 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • Σουσάμι
  • Μαυροσούσαμο
Οδηγίες
    Για τη γέμιση:
  1. blankΒάζω τους γίγαντες σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και βράζω για 1½ ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Τους σουρώνω και τους κρατάω στην άκρη.
  2. blankΣε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν καλά. Ρίχνω το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη.
  3. blankΚρατάω σε ένα μπολ τους μισούς γίγαντες και τους υπόλοιπους τους πολτοποιώ με το πρες πουρέ. Προσθέτω το μείγμα του τηγανιού, αλατοπιπερώνω γενναιόδωρα και προσθέτω τον μαϊντανό. Προσθέτω και τους ολόκληρους γίγαντες και ανακατεύω. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει και προσθέτω το ρεγκάτο.
  4. Για την πίτα:
  5. blankΠροθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Ανακατεύω το ελαιόλαδο και το λιωμένο βούτυρο και αλείφω καλά ένα μεγάλο, παραλληλόγραμμο ταψί.
  6. blankΣτρώνω ένα χωριάτικο φύλλο στον πάγκο και το βουτυρώνω καλά. Με ένα κουτάλι παίρνω από το μείγμα τον φασολιών και φτιάχνω ένα μακρύ «κορδόνι» στην άκρη του φύλλου (από την μακριά πλευρά. Τυλίγω το φύλλο σε μακρύ ρολό και το τοποθετώ στο ταψί.
  7. blankΑπλώνω στον πάγκο ένα ακόμη φύλλο χωριάτικο και το βουτυρώνω. Βάζω στην άκρη του φύλλου (από την μακριά πλευρά) 3 φέτες Havarti και επάνω τοποθετώ μια σειρά κεμπάπια. Τυλίγω το φύλλο σε μακρύ ρολό και και το βάζω στο ταψί δίπλα από το πρώτο ρολό. Συνεχίζω φτιάχνοντας ρολά με τις δύο γεμίσεις και τα τοποθετώ εναλλάξ μέσα στο ταψί μέχρι να το γεμίσω.
  8. blankΣε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και αδειάζω το μείγμα στο ταψί βρέχοντας καλά τα ρολά. Πασπαλίζω με λευκό σουσάμι όσα ρολά έχουν γέμιση φασολιών και με μαυροσούσαμο, όσα ρολά έχουν γέμιση κεμπάπ.
  9. blankΨήνω την πίτα για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Keywords: φασολοπιτα κεμπαπι φλωρινας

Σας ευχαριστώ!