Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτω το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζω το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα. Χαμηλώνω την ένταση του μίξερ και προσθέτω σταδιακά το αλεύρι και το αλάτι, δουλεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν με την κρέμα.
Βουτυρώνω ένα ταψάκι 20x30 εκ. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζω τη ζύμη στο κέντρο και την απλώνω με τα χέρια μου μέχρι να καλύψω όλο το ταψί όσο γίνεται πιο ισόπαχα. Σκεπάζω το ταψί με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βγάζω το ταψί με τη ζύμη από το ψυγείο και αφαιρώ τη μεμβράνη. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζω βαθιά τη ζύμη σε 6 τετράγωνα κομμάτια 10x10 εκ.
Ψήνω τη ζύμη στο φούρνο για 15-20 λεπτά. Βγάζω το ταψί από το φούρνο, το αφήνω να σταθεί για 10 λεπτά και μεταφέρω τη βάση σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
Βάζω στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Αδειάζω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την κρατάω στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Κόβω την ζύμη σαμπλέ στα σημεία που έχω χαράξει και τοποθετώ τα κομμάτια σε μια πιατέλα. Απλώνω αρκετή ποσότητα κρέμα και στολίζω με κομμένες και ολόκληρες φράουλες. Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω αμέσως.
Σας ευχαριστώ!