Print Options:

Εύκολες τάρτες με βάση γαλλικής ζύμης σαμπλέ, κρέμα και φράουλες

Εύκολες τάρτες με βάση γαλλικής ζύμης σαμπλέ, κρέμα και φράουλες
Ratings 5 from 1 votes
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 10 10 mins Cook Time: 20 20 mins Rest Time: 2 2 hrs Total Time: 2 hrs 30 mins
Servings 6
Best Season Suitable throughout the year
Υλικά
    Για την βάση
  • 225 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος + λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • 325 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για την κρέμα
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • Σερβίρισμα
  • 500 γρ. φράουλες φρέσκες
  • Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
    Για τη βάση
  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτω το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζω το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα. Χαμηλώνω την ένταση του μίξερ και προσθέτω σταδιακά το αλεύρι και το αλάτι, δουλεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν με την κρέμα.

  2. Βουτυρώνω ένα ταψάκι 20x30 εκ. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζω τη ζύμη στο κέντρο και την απλώνω με τα χέρια μου μέχρι να καλύψω όλο το ταψί όσο γίνεται πιο ισόπαχα. Σκεπάζω το ταψί με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βγάζω το ταψί με τη ζύμη από το ψυγείο και αφαιρώ τη μεμβράνη. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζω βαθιά τη ζύμη σε 6 τετράγωνα κομμάτια 10x10 εκ.

  4. Ψήνω τη ζύμη στο φούρνο για 15-20 λεπτά. Βγάζω το ταψί από το φούρνο, το αφήνω να σταθεί για 10 λεπτά και μεταφέρω τη βάση σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

  5. Για την κρέμα
  6. Βάζω στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Αδειάζω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την κρατάω στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

  7. Για τη συναρμολόγηση
  8. Κόβω την ζύμη σαμπλέ στα σημεία που έχω χαράξει και τοποθετώ τα κομμάτια σε μια πιατέλα. Απλώνω αρκετή ποσότητα κρέμα και στολίζω με κομμένες και ολόκληρες φράουλες. Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω αμέσως.

Keywords: ευκολες ταρτες βαση γαλλικης ζυμης σαμπλε

Σας ευχαριστώ!