Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάω για 3 λεπτά. Προσθέτω το βούτυρο, το κεφίρ και συνεχίζω το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη.
Σε ένα μπολ κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα μπαχαρικά. Ρίχνω τα στερεά υλικά και ανακατεύω με χαμηλή ταχύτητα. Η ζύμη είναι κολλώδης και όχι συμπαγής.
Αφού απορροφηθούν τα στερεά υλικά, σκεπάζω τη ζύμη και την αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βάζω αρκετό αρκετό σπορέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Μεταφέρω τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και ανοίγω σε φύλλο πάχους 1 εκ. Με ένα τσέρκι κόβω σε μικρούς δίσκους και με μια μύτη για κορνέ «κόβω» μικρούς κύκλους στο κέντρο.
Με μια σπάτουλα (για να κρατηθεί το σχήμα τους) μεταφέρω λίγα λίγα τα ντόνατς στο τηγάνι και τα τηγανίζω για 3-4 λεπτά περίπου.
Βγάζω τα ντόνατς και τα αφήνω σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Ρίχνω στο τηγάνι τα μικρά, στρογγυλά δισκάκια που έκοψα από τα ντόνατς και τα τηγανίζω για 2-3 λεπτά. Βγάζω και αυτά τα μίνι ντόνατς και τα αφήνω σε πιάτο με χαρτί να στραγγίξουν.
Βουτάω τα ντόνατς στο γλάσο, ραντίζω και τα μικρά μπαλάκια και σερβίρω αμέσως.
Βάζω σε ένα μπολ το βούτυρο, τη βανίλια, την άχνη και το αλάτι. Ανακατεύω και προσθέτω σταδιακά την κρέμα ή το γάλα μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό γλάσο.
Σας ευχαριστώ!