Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Διπλό ζελέ βανίλια-φράουλα

Διπλό ζελέ βανίλια-φράουλα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Rest Time: 5 ώρα Total Time: 5 ώρες 15 λεπτά.
Servings 10
Υλικά
  • 1 ζελέ φράουλα
  • 600 ml ζαχαρούχο γάλα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 20 γρ. ζελατίνη σκόνη (3 φακελάκια)
  • 240 ml νερό
Εκτέλεση
  1. Ξεκινάω από το ζελέ φράουλας το οποίο φτιάχνω σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφει η συσκευασία του. Το βάζω σε μια φόρμα σιλικόνης και το αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον να σφίξει.

  2. Βάζω το νερό σε μια κατσαρόλα και ρίχνω τη ζελατίνη. Ανακατεύω με ξύλινο κουτάλι και βάζω σε χαμηλή φωτιά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει η ζελατίνη. Προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν τα υγρά. Τέλος, προσθέτω την κρέμα γάλακτος και την βανίλια και ανακατεύω σε χαμηλή φωτιά χωρίς να αφήσω το μείγμα να βράσει. Μόνο να ζεσταθεί για να ενωθούν όλα τα υγρά. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.

  3. Βγάζω με προσοχή τη φόρμα από το ψυγείο και με μια κουτάλα ρίχνω το ζελέ βανίλιας. Επαναφέρω στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να παγώσουν καλά.

    Αναποδογυρίζω τη φόρμα σε μια πιατέλα και σερβίρω αμέσως.

Keywords: διπλό ζελέ βανίλια-φράουλα

Σας ευχαριστώ!