Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Διάφανη σούπα με κοχύλια και σπαράγγια

Διάφανη σούπα με κοχύλια και σπαράγγια

Μια σούπα που μοσχοβολάει ελληνική θάλασσα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι όστρακα αγαπάτε αρκεί να είναι φρέσκα.

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 25 λεπ Total Time: 55 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 1½ κιλό κοχύλια πλυμένα και στραγγισμένα
  • 200 γρ. σπαράγγια μικρά, τρυφερά
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πατάτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 2 καρότα, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • ½ φινόκιο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 200 ml κρασί λευκό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζω το κρασί σε μια κατσαρόλα και το αφήνω να πάρει μια βράση. Ρίχνω τα όστρακα και τα αφήνω να βράσουν για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

  2. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και σουρώνω το ζωμό της κατσαρόλας από ψιλή σίτα. Τον μετράω και αν είναι λιγότερο από 1 λίτρο συμπληρώνω με λίγο νερό.

  3. Βάζω το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι, την πατάτα, τα καρότα, το σέλερι και το φινόκιο και σοτάρω ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνω τον σουρωμένο ζωμό. Αλατοπιπερώνω και αφήνω να βράσει για 8 λεπτά. Προσθέτω τα σπαράγγια και συνεχίζω το βράσιμο για 3 λεπτά ακόμα. Τέλος, προσθέτω τα αχνισμένα όστρακα και αφήνω να βράσουν όλα μαζί για 2 λεπτά.

  4. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το φρέσκο θυμάρι και σερβίρω ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο και έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Keywords: διαφανη σουπα κοχυλια σπαραγγια

Σας ευχαριστώ!