Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

δαμασκηνόπιτα με σφολιάτα

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 40 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 1 ώρα 1 λεπτό
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Δοκιμάστε να φτιάξετε την ίδια πίτα αντικαθιστώντας τα δαμάσκηνα με μήλα, αχλάδια, βερίκοκα, φράουλες… ανάλογα με την εποχή και τις διαθέσεις σας.
Υλικά
    Για τη βάση:
    Για τη γέμιση:
    Για τα φύλλα:
    Για τη σαντιγί:
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 150 γρ. μπισκότα πολύσπορα με σοκολάτα ΒΙΟΛΑΝΤΑ
  • 90 γρ. αλεύρι βρώμης ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 100 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 1 ασπράδι αυγού
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 κιλό δαμάσκηνα-βανίλιες
  • 50 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 40 γρ. σιμιγδάλι ψιλό ΗΛΙΟΣ
  • 180 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 φύλλο σφολιάτας βουτύρου ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
Οδηγίες
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΒάζω τα μπισκότα στο μούλτι και τα θρυμματίζω μέχρι να γίνουν σκόνη. Αδειάζω τα τριμμένα μπισκότα σε ένα μπολ και προσθέτω το αλεύρι βρώμης, τα ασπράδια, το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύω καλά για να δημιουργηθεί ένα λασπωτό μείγμα. Αδειάζω το μείγμα σε μια ταρτιέρα και πιέζω με τα χέρια μου για να καλύψω τη βάση και τα τοιχώματα. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.
  2. blankΚρατάω 2-3 δαμάσκηνα στην άκρη και ρίχνω τα υπόλοιπα σε ένα μπολ. Προσθέτω όλα τα υλικά της γέμισης, ανακατεύω και τα αδειάζω στην ταρτιέρα, σκορπίζοντας τα δαμάσκηνα για να απλώσουν παντού.
  3. blankΑπλώνω τη σφολιάτα στον πάγκο της κουζίνας και χρησιμοποιώντας ένα χάρακα και το ροδάκι της πίτσας, κόβω λεπτές λωρίδες πάχους 1 εκ.
  4. blankΤοποθετώ ένα μικρό τσέρκι στο κέντρο της ταρτιέρας, επάνω στα δαμάσκηνα και αλείφω με χτυπημένο ασπράδι τις άκρες της βάσης. Παίρνοντας μία μία της λωρίδες σφολιάτας αρχίζω να τις τοποθετώ ακτινωτά γύρω από το τσέρκι, πιέζοντάς τες ελαφρά για να κολλήσουν στην άκρη της ταρτιέρας.
  5. blankΑφού τελειώσω με όλες τις λωρίδες, αφαιρώ το κεντρικό τσέρκι και γεμίζω με τα δαμάσκηνα που είχα κρατήσει στην άκρη. Αλείφω τις λωρίδες με χτυπημένο ασπράδι και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι λωρίδες.
  6. blankΒγάζω από το φούρνο, πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω.
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 6


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: δαμασκηνόπιτα σφολιάτα

Σας ευχαριστώ!