Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Cupcakes βανίλιας με ολόκληρες φράουλες

Cupcakes βανίλιας
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 25 λεπ Cook Time: 25 λεπ Total Time: 50 λεπτά.
Servings 12
Υλικά
    Για τα cupcakes
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • 220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 μεγάλα φρέσκα αυγά
  • 3 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 180 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 120 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο και κρύο
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας, προαιρετικά
  • 12 μεγάλες φράουλες
  • Χρωματιστή τρούφα, για το σερβίρισμα
  • Για το φρόστινγκ
  • 3 μεγάλες φράουλες
  • 120 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 300-350 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1-2 κουτ. σούπας γάλα, προαιρετικά
Εκτέλεση
    Για τα cupcakes
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C με αέρα. Μοιράζω 12 χάρτινες θηκούλες στο ειδικό ταψάκι για μάφινς και το αφήνω στην άκρη.
    Σε ένα μπολ κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

  2. Βάζω σε ένα μπολ τα αυγά και την βανίλια και τα χτυπάω με το μίξερ για 1-2 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το γιαούρτι και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Χαμηλώνω την ένταση του μίξερ και προσθέτω τα στεγνά υλικά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα σφιχτός χυλός. Τελευταίο προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και χτυπάω για 30-40 δευτερόλεπτα ακόμη. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύω με μια μαρίζ για να σκορπίσουν στο μείγμα και το μοιράζω στις χάρτινες θήκες.

  3. Ψήνω τα cupcakes στο φούρνο για 25-30 λεπτά. Δοκιμάζω με μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή τα αποσύρω από το φούρνο. Τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

  4. Για το φρόστινγκ
  5. Λιώνω με τα χέρια μου τις φράουλες και τις περνάω από σουρωτήρι για να δημιουργηθεί ένα απαλός πουρές. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει και να φουσκώσει. Χαμηλώνω την ένταση του μίξερ και προσθέτω το αλάτι, την βανίλια, τον πουρέ από τις φράουλες και τα 300 γρ. ζάχαρη άχνη σε μικρές δόσεις. Χτυπάω καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και αν δω ότι είναι πολύ σφιχτή η βουτυρόκρεμα προσθέτω 1 με 2 κουταλιές γάλα. Αν δω ότι είναι αραιή, συμπληρώνω με την υπόλοιπη άχνη. Μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνω στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα την χρειαστώ.

  6. Για την συναρμολόγηση
  7. Με ένα κουταλάκι παριζιέν (ή απλό κουταλάκι) αφαιρώ από το κέντρο των cupcakes λίγο από το κέικ δημιουργώντας μια μικρή τρύπα. Πλένω καλά τις φράουλες, τις σκουπίζω και κόβω το κοτσανάκι τους. Πιέζω από 1 φράουλα στο κέντρο της τρύπας που έχω δημιουργήσει μέχρι να βυθιστεί εντελώς.

  8. Muffins με φράουλες

    Βγάζω το φρόστινγκ από το ψυγείο και σχηματίζω μικρές ροζέτες σε όλη την επιφάνεια των cupcakes. Σερβίρω πασπαλίζονται με λίγη χρωματιστή τρούφα.

Keywords: cupcakes βανίλιας με ολόκληρες φράουλες

Σας ευχαριστώ!