Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Cupcakes τιραμισού

Cupcakes τιραμισού
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 40 λεπτά.
Servings 10
Υλικά
  • 2 μεγάλα αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 120 γρ. μαύρη ζάχαρη με μελάσα (θα τη βρείτε σε όλα τα μεγάλα market)
  • 120 ml ηλιέλαιο
  • 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 50 ml έτοιμο καφέ εσπρέσσο
  • 2 κουτ. σούπας μπράντι
  • 2 κουτ. σούπας λικέρ καφέ ή κονιάκ
  • Για τη διακόσμηση
  • 200 γρ. μασκαρπόνε
  • 45 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ. σούπας κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Βάζω στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάω για αρκετή ώρα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ωραίο, αφράτο, κρεμώδες μίγμα. Χαμηλώνω την ένταση, και προσθέτω σιγά σιγά το ηλιέλαιο.

  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
    Ρίχνω κουταλιά κουταλιά το αλεύρι στον κάδο, συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το αλεύρι. Τέλος, ρίχνω τον καφέ και το μπράντι, αναδεύοντας το μίγμα για λίγα λεπτά ακόμα.

  3. Βάζω μικρές θηκούλες για cupcakes στο ειδικό ταψάκι και τις γεμίζω κατά τα ¾. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.

  4. Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο και αφήνω τα cupcakes να κρυώσουν.
    Σε ένα μπολ, χτυπάω με το σύρμα το μασκαρπόνε με τη άχνη μέχρι να αφρατέψει καλά το μίγμα. Μεταφέρω το μίγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και διακοσμώ τα κρύα cupcakes.
    Τέλος, βάζω το κακάο σε ένα σουρωτήρι και πασπαλίζω πάνω από την κρέμα.

Keywords: cupcakes τιραμισου

Σας ευχαριστώ!