Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Cupcakes crème brûlée

Cupcakes crème brûlée
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 28 λεπ Cook Time: 35 λεπ Rest Time: 2 ώρα Total Time: 3 ώρες 3 λεπτά.
Servings 12
Υλικά
    Για την κρέμα
  • 240 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά Arla
  • 160 ml γάλα
  • 75 + 25 γρ. ζάχαρη
  • 1 λοβό βανίλια φυσική
  • 4 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κουτ. σούπας αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για τα cupcakes
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 115 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 240 ml γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για την επιφάνεια
  • 1/3 φλιτζ. ζάχαρη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά Arla, χτυπημένη σε σαντιγί
  • Κόκκινα φρούτα
Εκτέλεση
    Για την κρέμα
  1. Με ένα μυτερό μαχαίρι χαράζω τον λοβό της βανίλιας και αφαιρώ τα σπόρια. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα 75 γρ. ζάχαρη, το αλάτι, τα σποράκια και τον λοβό της βανίλιας. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρω από τη φωτιά και πετάω το λοβό της βανίλιας.

  2. Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τους κρόκους και τα 25 γρ. ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτω το κορν φλάουρ και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθεί στο μείγμα. Προσθέτω σε αργή ροή το καυτό γάλα από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζω το μείγμα στην κατσαρόλα και τη μεταφέρω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.

  3. Αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτετε στην επιφάνεια της κρέμας και αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να κρυώσει εντελώς.

  4. Για τα cupcakes
  5. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και το αφήνω στην άκρη.

  6. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη, απαλή κρέμα. Προσθέτω τα αυγά και τη βανίλια και συνεχίζω το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να αφρατέψουν. Ρίχνω το μισό αλεύρι, χτυπάω μέχρι να ενωθεί και προσθέτω το μισό γάλα. Μόλις απορροφηθεί προσθέτω το υπόλοιπο αλεύρι και το υπόλοιπο γάλα.

  7. Βάζω 12 χάρτινες θηκούλες σε ένα ταψάκι για μάφινς και μοιράζω ισόποσα το μείγμα.
    Ψήνω τα cupcakes για 20-25 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα καλαμάκι και αν βγει καθαρό τα αποσύρω από το φούρνο. Τα μεταφέρω σε σχάρα και τα αφήνω να κρυώσουν.

  8. Για την συναρμολόγηση
  9. Με ένα μικρό κουταλάκι αδειάζω λίγο από το κέντρο του cupcake δημιουργώντας μια μικρή τρύπα. Γεμίζω με παγωμένη κρέμα φροντίζοντας να καλύψω και όλη την επιφάνεια του cupcake.

  10. Πασπαλίζω την κρέμα με κρυσταλλική ζάχαρη και με ένα φλόγιστρο τη λιώνω μέχρι να γίνει καραμέλα. Αφήνω την καραμέλα να σκληρύνει και σερβίρω με φρέσκια σαντιγί και κόκκινα φρούτα.

Keywords: cupcakes crème brûlée

Σας ευχαριστώ!