Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κρουασάν με κρέμα τυριών

Κρουασάν με κρέμα τυριών
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 20 λεπ Rest Time: 2 ώρα Total Time: 2 ώρες 40 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτα ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. κασέρι πικάντικο, τριμμένο
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, χτυπημένο για το άλειμμα
  • λίγο παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Βάζω σε ένα μπολ τα τυριά, το αυγό, το δυόσμο και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω καλά.

  2. Ξεδιπλώνω τα φύλλα σφολιάτας και τα απλώνω στον πάγκο της κουζίνας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω το κάθε φύλλο σε 3 παραλληλόγραμμα κομμάτια (από την μεγάλη πλευρά του) και το κάθε κομμάτι, το κόβω πλάγια στη μέση για να δημιουργηθούν 2 τρίγωνα.

  3. Βάζω σε κάθε τρίγωνο από 1 κουταλιά της σούπας από το μίγμα των τυριών και τυλίγω (από την φαρδιά προς στην στενή πλευρά) το τρίγωνο για να δημιουργηθεί το γνωστό σχήμα του κρουασάν. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά.

  4. Μεταφέρω τα κρουασάν σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και αλείφω με λίγο χτυπημένο αυγό. Πασπαλίζω με λίγο παπαρουνόσπορο και ψήνω για 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

  5. Βάζω σε κάθε τρίγωνο από 1 κουταλιά της σούπας από το μίγμα των τυριών και τυλίγω (από την φαρδιά προς στην στενή πλευρά) το τρίγωνο για να δημιουργηθεί το γνωστό σχήμα του κρουασάν

  6. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά

  7. Μεταφέρω τα κρουασάν σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και αλείφω με λίγο χτυπημένο αυγό

  8. Πασπαλίζω με λίγο παπαρουνόσπορο και ψήνω για 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν

Keywords: κρουασάν με κρέμα τυριών

Σας ευχαριστώ!