Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπισκότα cringle lemon

Μπισκότα cringle lemon
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 12 λεπ Total Time: 27 λεπτά.
Servings 10
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
  • ¼ κουτ. γλυκού κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 175°C αερόθερμο.
    Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

  2. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη και τα χτυπάω μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτω το αυγό και συνεχίζω το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμα.

  3. Ρίχνω το χυμό λεμονιού, την εσάνς λεμόνι, την βανίλια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Τέλος, ρίχνω πασπαλιστά τα στερεά υλικά (αλεύρι, μπέικιν, αλάτι) και δουλεύω σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να απορροφηθούν από τα υγρά και να δημιουργηθεί ένα μαλακό ζυμάρι.

  4. Σταματάω το μίξερ και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνω από το μείγμα και το διαμορφώνω σε μπαλάκι. Βουτάω το μπαλάκι στην άχνη και το τοποθετώ σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη.
    Ψήνω στο φούρνο για 10-12 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος). Τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.

Keywords: μπισκοτα crinkle lemon

Σας ευχαριστώ!