Print Options:

Κρεμ μπρουλέ (Crème brûlée)

Crème brûlée
Cuisine
Time
Prep Time: 20 mins Cook Time: 75 mins Rest Time: 3 hrs Total Time: 4 hrs 35 mins
Cooking Temp 100  °C
Servings 6
Υλικά
  • 250 ml γάλα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 λοβός βανίλιας φρέσκιας
  • 6 κρόκους αυγών
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή για το καραμέλωμα
Εκτέλεση
  1. Χαράζω τον λοβό βανίλιας και με ένα μαχαίρι, αφαιρώ τα σποράκια του. Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, τα σποράκια και το λοβό της βανίλιας. Βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζω για 1 λεπτό από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το γάλα για 15 λεπτά.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 100°C στις αντιστάσεις. Ρίχνω τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο, υπόλευκο μείγμα. Ρίχνω την κρέμα γάλακτος, ανακατεύω και προσθέτω το ζεστό γάλα (πετάω τον λοβό της βανίλιας) και ανακατεύω καλά.

  3. Μοιράζω το μείγμα σε μπολάκια, τα τοποθετώ σε ένα ταψάκι και βάζω στο φούρνο για 1 ώρα +15 λεπτά.

  4. Βγάζω τα μπολάκια από το φούρνο, αφήνω τις κρέμες να κρυώσουν και μεταφέρω στο ψυγείο για 2 ώρες.

  5. Crème brûlée

    Βγάζω τις κρέμες από το ψυγείο, τις αφήνω να σταθούν για 30 λεπτά και πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη. Λιώνω τη ζάχαρη με το φλόγιστρο και αφήνω την καραμέλα να στερεοποιηθεί πριν τη σερβίρω.

Σας ευχαριστώ!