Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κρεμ μπρουλέ μαστίχα με μαριναρισμένες φράουλες

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 45 λεπ Rest Time: 4 ώρα Total Time: 5 ώρες
Servings 6
Υλικά
  • 500 γρ. γάλα φρέσκο
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 1 κουτ. γλυκού μαστίχα, σε δάκρυ, σπασμένες (όχι σκόνη)
  • 9 κρόκοι αυγών
  • 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 200 γρ. φράουλες
  • 100 ml ρούμι ή μπράντι
  • Φιστίκι Αιγίνης, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα με τη κρέμα γάλακτος και την μαστίχα σε δάκρυ. Αφήνω το μίγμα να πάρει μια βράση και μετά αφήνω το μίγμα για 1 ώρα να κρυώσει και να αρωματιστεί.
    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100°C στις αντιστάσεις.

  2. Σε ένα μπολ, χτυπάω καλά με το σύρμα, τους κρόκους και την κρυσταλλική ζάχαρη. Σουρώνω το μίγμα κρέμα γάλακτος-γάλα απευθείας στο μπολ με τους κρόκους (πετάω τα δάκρυα μαστίχας) και συνεχίζω το ανακάτεμα. Μοιράζω το μίγμα σε γυάλινα ή πορσελάνινα σκεύη για κρεμ μπρουλέ και ψήνω για 45 λεπτά.

  3. Βγάζω τις κρέμες από το φούρνο και τις αφήνω να κρυώσουν. Σκεπάζω με μεμβράνη και τις αφήνω στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

  4. Πλένω καλά τις φράουλες, τις σκουπίζω και τις κόβω σε μικρούς κύβους. Τις βάζω σε ένα μπολ και τις ραντίζω με το ρούμι. Τις αφήνω στο ψυγείο για όση ώρα είναι και οι κρέμες.

  5. Για το σερβίρισμα
  6. Βγάζω τις κρέμες από το ψυγείο, ταμπονάρω προσεκτικά με απορροφητικό χαρτί της επιφάνειά τους για να αφαιρέσω την υγρασία που τυχόν έχει σχηματιστεί και πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη. Καψαλίζω με το φλόγιστρο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στραγγίζω τις φράουλες από το ρούμι, τις στολίζω γύρω από την καψαλισμένη ζάχαρη και πασπαλίζω με λίγα φυστίκια Αιγίνης.

Keywords: κρεμ μπρουλέ μαστίχα με μαριναρισμένες φράουλες

Σας ευχαριστώ!