Print Options:

Κράκερς με ξηρούς καρπούς και φρούτα

Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 15 15 mins Cook Time: 35 35 mins Rest Time: 4 4 hrs Total Time: 4 hrs 50 mins
Cooking Temp 170  °C
Servings 40
Υλικά
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Δάκου
  • 130 γρ. αλεύρι πολύσπορο, Μύλοι Δάκου
  • 2 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • 1 πρέζα πιπέρι μαύρο, τριμμένο
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού αποξηραμένα φρούτα, ψιλοκομμένα (βερίκοκα, σύκα, σταφίδες, κεράσια)
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού ξηρούς καρπούς και σπόρους, ψιλοκομμένα (φυστίκια Αιγίνης, κολοκυθόσπορους, καρύδια)
  • 2 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 380 ml γάλα
  • 150 γρ. μέλι, λιωμένο και κρύο
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αερόθερμο. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί 1 μακρόστενη φόρμα 12x20 εκ.

  2. Σε ένα μπολ βάζω τα δύο άλευρα, τη σόδα, το αλάτι, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα. Προσθέτω το ξύσμα και ανακατεύω καλά. Ρίχνω το γάλα και το μέλι και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

  3. Μεταφέρω το μείγμα στη φόρμα και ψήνω στο φούρνο για 35 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα σουβλί και αν βγει στεγνό, αποσύρω από το φούρνο. Αφήνω τα κέικ να κρυώσουν εντελώς.
    Ξεφορμάρω το κέικ και το τυλίγω με μεμβράνη. Το βάζω στο ψυγείο για 4 ώρες να παγώσει καλά.

  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 150°C αερόθερμο. Βγάζω το κέικ από το ψυγείο και με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβω σε λεπτές φέτες πάχους 4-5 χιλιοστών. Απλώνω τις φετούλες σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και τις στεγνώνω για 12-15 λεπτά. Τις αφήνω να κρυώσουν και τις αποθηκεύω σε μεταλλικό κουτί μακριά από υγρασία.

Keywords: κράκερς, πολύσπορα, σνακ, ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, βερίκοκα, σύκα, φυστίκια, αμύγδαλα,

Σας ευχαριστώ!