Print Options:

Cookies σοκολάτας με καραμελωμένο πορτοκάλι

Cookies σοκολάτας με καραμελωμένο πορτοκάλι
Cooking Method
Time
Prep Time: 20 mins Cook Time: 12 mins Total Time: 32 mins
Cooking Temp 180  °C
Servings 15
Υλικά
  • 200 ml ελαιόλαδο, LASITIA
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 75 γρ. κακάο άγλυκο
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού σκόνη εσπρέσο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
  • 1 φλιτζ. τσαγιού καραμελωμένες φλοίδες πορτοκαλιού, κομμένες σε μικρούς κύβους
  • Για τις καραμελωμένες φλούδες
  • 3 μεγάλα, χοντρόφλουδα πορτοκάλια, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 500 ml νερό
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί, δύο λαμαρίνες του φούρνου και τις αφήνω στην άκρη.
    Σε ένα μπολ κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την σκόνη εσπρέσο.

  2. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το ελαιόλαδο και τις δύο ζάχαρες και χτυπάω με το φτερό για 2-3 λεπτά. Προσθέτω τα αυγά και τη βανίλια και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Χαμηλώνω την ένταση του μίξερ και προσθέτω σταδιακά με ένα κουτάλι τα στεγνά υλικά. Δουλεύω σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και ρίχνω τις σταγόνες σοκολάτας και τις καραμελωμένες φλοίδες.

  3. Σταματάω το μίξερ και παίρνω με ένα σκουπ μικρές δόσεις ζύμης την οποία μεταφέρω στις λαμαρίνες αφήνοντας αρκετή απόσταση από το ένα στο άλλο. Ψήνω στο φούρνο για 12-13 λεπτά.

  4. Για τις καραμελωμένες φλούδες
  5. Πλένω καλά τα πορτοκάλια, τα χαράζω και αφαιρώ τις φλούδες τους. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρώ όσο περισσότερο μπορώ από το λευκό μέρος τους. Κόβω τις φλούδες σε λεπτές λωρίδες και τις αφήνω στην άκρη.

  6. Cookies σοκολάτας με καραμελωμένο πορτοκάλι

    Βάζω σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό να πάρει βράση. Ρίχνω τις φλούδες και τις βράζω για 1 λεπτό από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Τις σουρώνω σε ένα σουρωτήρι και επαναλαμβάνω αυτή τη διαδικασία άλλες 2 φορές.

Σας ευχαριστώ!