Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Cookies σοκολάτας με καραμέλες γάλακτος

Cookies σοκολάτας με καραμέλες γάλακτος
Αξιολογήσεις 5 από 3 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 10 λεπ Total Time: 25 λεπτά.
Servings 22
Υλικά
  • 150 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο Lurpak soft
  • 200 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 280 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γραμμάρια κακάο, άγλυκο
  • 2 αυγά
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 12-15 γρ. καραμέλες γάλακτος
  • Λίγο θαλασσινό αλάτι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου.

  2. Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτω το κακάο, τα αυγά και τη βανίλια και συνεχίζω το χτύπημα για λίγα λεπτά. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω πασπαλιστά το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύω με μια μαρίζ. Τέλος προσθέτω τα 100 γρ. σοκολάτας και ζυμώνω για λίγο να σκορπίσουν στη ζύμη.

  3. Πλάθω με τα χέρια μου μικρές μπάλες σε μέγεθος καρυδιού και τοποθετώ στο κέντρο από ½ καραμέλα γάλακτος φροντίζοντας να είναι καλά καλυμμένη από τη ζύμη. Τοποθετώ τα cookies στη λαμαρίνα και πασπαλίζω με τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας και λίγο θαλασσινό αλάτι.

  4. Ψήνω τα μπισκότα για 10 λεπτά. Τα αφήνω λίγο στη λαμαρίνα να μισοκρυώσουν και τα μεταφέρω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

Keywords: cookies σοκολάτας με καραμέλες γάλακτος

Σας ευχαριστώ!