Τα ποιο αφράτα cookies με σοκολάτα, καραμέλα και καρύδια. Αν θέλετε μπορείτε να τα αντικατατήσετε με φουντούκια, αμύγδαλα ή φυστίκια.
Υλικά
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
225 γρ. βούτυρο LURPAK, μαλακωμένο
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις MΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ, κοσκινισμένο
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 κ.γ. αλάτι
250 γρ. σταγόνες σοκολάτας &
επιπλέον για το πασπάλισμα
100 γρ. καραμέλες γάλακτος &
επιπλέον για το πασπάλισμα
100 γρ. καρύδια
Instructions
Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C στις αντιστάσεις. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου και την αφήνω στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.
Βάζω τους κύβους βουτύρου στον κάδο της κουζινομηχανής και προσθέτω τις ζάχαρες και τη βανίλια. Χτυπάω με το σύρμα για 5-7 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτω τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γίνει το μείγμα κρεμώδες και αφράτο. Χαμηλώνω την ένταση της κουζινομηχανής και προσθέτω το αλεύρι, τις σταγόνες σοκολάτας, τα καρύδια και τις καραμέλες και χτυπάω μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Με ένα σκουμπ παγωτού, παίρνω μικρές ποσότητες ζύμης και τις αραδιάζω στην λαμαρίνα αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους. (Προσοχή, δεν πατάμε τη ζύμη για να πλατύνει). Σκορπίζω λίγες σταγόνες σοκολάτας και λίγες καραμέλες γάλακτος και ψήνω τα cookies για 12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Βγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο και τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.