Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Cookies καρότου με μπαχαρικά

Cookies καρότου με μπαχαρικά
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 18 λεπ Rest Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 38 λεπτά.
Servings 24
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 1¼ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για τσουρέκι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα, σκόνη
  • 1½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • 1¼ φλιτζ. τσαγιού τριμμένα καρότα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φυστίκια, ανάλατα, χοντροσπασμένα
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού νιφάδες βρώμης
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού σταφίδες ξανθές
  • Για το γλάσο
  • 120 γρ. τυρί κρέμα
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας βανίλια, υγρή
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι τσουρεκιού, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.

  2. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τις δύο ζάχαρες και χτυπάω για 3-4 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτω τα αυγά (ένα-ένα) και συνεχίζω το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμα. Χαμηλώνω την ένταση του μίξερ και προσθέτω τα καρότα, τα φυστίκια, τις σταφίδες και τις νιφάδες βρώμης. Μόλις ενωθούν όλα τα υλικά, σταματάω το μίξερ, σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.

  4. Με το σκουμπ του παγωτού ή ένα κουτάλι παίρνω ισόποσες δόσεις από το μείγμα και το αφήνω στη λαμαρίνα, αφήνοντας τουλάχιστον 8 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους. Ψήνω στο φούρνο για 16-18 λεπτά. Μεταφέρω σε σχάρα και τα αφήνω να κρυώσουν.

  5. Σε ένα μπολ ανακατεύω το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Με ένα πηρούνι κάνω «γραμμές» επάνω στα μπισκότα και τα σερβίρω.

Keywords: cookies καρότου μπαχαρικά

Σας ευχαριστώ!