Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι που πρώτα έχω μετρήσει ότι μπορεί να χωρέσει στην κατάψυξη.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνω κουταλιές από την πραλίνα και τις βάζω επάνω στο ταψάκι. Κατόπιν βάζω το ταψί με τις πραλίνες στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Στρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τις δύο ζάχαρες και χτυπάω μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτω την βανίλια και το αυγό και συνεχίζω το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα. Κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, τη σόδα, το κορν φλάουρ και το κακάο. Προσθέτω το μείγμα στο μίξερ και ανακατεύω με χαμηλή ένταση μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Tυλίγω τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Χωρίζω τη ζύμη σε 12-13 μερίδες (ανάλογα το πόσες πραλίνες έχω). Χρησιμοποιώντας λίγο κακάο πλάθω μια μερίδα ζύμης σε μπάλα και την πιέζω να γίνει πλατιά. Τοποθετώ στο κέντρο ένα κομμάτι παγωμένης πραλίνας και ξαναπλάθω σε μπάλα, εγκλωβίζοντάς την στο κέντρο. Αφήνω τη μπάλα στη λαμαρίνα και συνεχίζω και με τα υπόλοιπα κομμάτια φροντίζοντας να τα βάλω αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν αρκετά.
Ψήνω τα cookies στο φούρνο για 10 λεπτά. Τα μεταφέρω σε σχάρα να κρυώσουν και τα σερβίρω.
Σας ευχαριστώ!