Print Options:

Κλαφουτί με σύκα και τυρί κρέμα

Κλαφουτί με σύκα και τυρί κρέμα
Cooking Method
Cuisine
Time
Prep Time: 10 10 mins Cook Time: 25 25 mins Total Time: 35 mins
Servings 6
Υλικά
  • 18 ώριμα και γερά σύκα
  • 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 250 ml γάλα πλήρες
  • 90 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 3 αυγά
  • 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • Λίγο βούτυρο για το άλειμμα του σκεύους
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C αερόθερμο. Αλείφω με βούτυρο ένα παραλληλόγραμμο σκεύος 20x30 εκ. και το αφήνω στην άκρη. Πλένω τα σύκα, τα σκουπίζω και τα κόβω στη μέση ή σε μικρότερα κομμάτια. Τα σκορπίζω μέσα στο σκεύος.

  2. Βάζω τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλεύρι σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ χειρός μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη κρέμα. Προσθέτω το γάλα, την κανέλα και ανακατεύω. Τέλος, προσθέτω το τυρί κρέμα και χτυπάω για 1 λεπτό ακόμη.

  3. Αδειάζω την κρέμα μέσα στο σκεύος και ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά. Βγάζω το κλαφουτί από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει. Σερβίρω με παγωτό.

Keywords: Κλαφουτί,με,σύκα,και,τυρί,κρέμα

Σας ευχαριστώ!