Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κλαφουτί με νεκταρίνια και σοκολάτα

Κλαφουτί με νεκταρίνια και σοκολάτα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 45 λεπ Total Time: 1 ώρα
Servings 6
Υλικά
  • 800 γρ. νεκταρίνια
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 100 γρ. ζάχαρη + 1 κουτ. σούπας
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 240 ml γάλα
  • 120 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Λίγο αλάτι
  • Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Bουτυρώνω με το βούτυρο μια στρογγυλή, βαθιά ταρτιέρα διαμέτρου 20-22 εκ., και πασπαλίζω με τη 1 κουταλιά ζάχαρη. Πλένω τα νεκταρίνια με τη φλούδα τους και τα κόβω σε λεπτά φετάκια. Τα βάζω σε ένα μπολ και τα ραντίζω με το χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά της σούπας από τη ζάχαρη.

  2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη. Προσθέτω το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και το αλεύρι. Μόλις ενωθούν όλα τα υλικά τα αδειάζω στη φόρμα. Σκορπίζω τις σταγόνες σοκολάτας και τα φρούτα μαζί με τους χυμούς στην επιφάνεια και ψήνω στο φούρνο για 45-50 λεπτά.

  3. Βγάζω από το φούρνο, το αφήνω να σταθεί για 5 λεπτά και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.

Keywords: κλαφουτί με νεκταρίνια,σοκολάτα,κλαφουτί με νεκταρίνια,σοκολάτα

Σας ευχαριστώ!