Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κλαφουτί με μήλα

κλαφουτι με μηλα
\n

\n

Το κλαφουτί είναι μια παραδοσιακή γαλλική τάρτα που συνήθως περιέχει κεράσια. Παρ’ όλ’ αυτά μπορείτε να το φτιάξετε όλες τις εποχές με φρούτα που αγαπάτε.

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 30 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 46 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Το κλαφουτί είναι μια παραδοσιακή γαλλική τάρτα που συνήθως περιέχει κεράσια. Παρ’ όλ’ αυτά μπορείτε να το φτιάξετε όλες τις εποχές με φρούτα που αγαπάτε.
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 130 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Δάκου
  • 3 αυγά
  • 1 κρόκο αυγού
  • 150 γρ. βατόμουρα φρέσκα
  • 2 μεγάλα μήλα Ζαγορίν
  • 30 γρ. καστανή ζάχαρη για τη φόρμα + 20 γρ. για την επιφάνεια
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια, εκχύλισμα
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak, κομμένο σε κομμάτια
Οδηγίες
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blank Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  2. blankΒάζω στον κάδο του μίξερ τα αυγά, τον κρόκο και την ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το αλεύρι και την πούδρα αμυγδάλου. Χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  3. blankΒουτυρώνω καλά μια βαθιά φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 20 εκ. και πασπαλίζω με τα 30 γραμμάρια καστανή ζάχαρη για να κολλήσει στον πάτο αλλά και στα τοιχώματα. Καθαρίζω τα μήλα αφαιρώντας τη φλούδα και τους πυρήνες και τα κόβω σε μέτριες φέτες. Στρώνω τα μήλα στη φόρμα, αδειάζω το μείγμα μέσα στη φόρμα και σκορπίζω τα μούρα και το βούτυρο.
  4. blankΠασπαλίζω με τα 20 γρ. ζάχαρη και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά.  Βγάζω το κλαφουτί, το αφήνω να κρυώσει, ξεφορμάρω και σερβίρω.
Keywords: κλαφουτι μηλα

Σας ευχαριστώ!