Το κλαφουτί είναι μια παραδοσιακή γαλλική τάρτα που συνήθως περιέχει κεράσια. Παρ’ όλ’ αυτά μπορείτε να το φτιάξετε όλες τις εποχές με φρούτα που αγαπάτε.
Το κλαφουτί είναι μια παραδοσιακή γαλλική τάρτα που συνήθως περιέχει κεράσια. Παρ’ όλ’ αυτά μπορείτε να το φτιάξετε όλες τις εποχές με φρούτα που αγαπάτε.
Υλικά
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
130 γρ. καστανή ζάχαρη
150 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Δάκου
3 αυγά
1 κρόκο αυγού
150 γρ. βατόμουρα φρέσκα
2 μεγάλα μήλα Ζαγορίν
30 γρ. καστανή ζάχαρη για τη φόρμα + 20 γρ. για την επιφάνεια
1 κουτ. γλυκού βανίλια, εκχύλισμα
50 γρ. βούτυρο Lurpak, κομμένο σε κομμάτια
Instructions
Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Βάζω στον κάδο του μίξερ τα αυγά, τον κρόκο και την ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το αλεύρι και την πούδρα αμυγδάλου. Χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Βουτυρώνω καλά μια βαθιά φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 20 εκ. και πασπαλίζω με τα 30 γραμμάρια καστανή ζάχαρη για να κολλήσει στον πάτο αλλά και στα τοιχώματα. Καθαρίζω τα μήλα αφαιρώντας τη φλούδα και τους πυρήνες και τα κόβω σε μέτριες φέτες. Στρώνω τα μήλα στη φόρμα, αδειάζω το μείγμα μέσα στη φόρμα και σκορπίζω τα μούρα και το βούτυρο.
Πασπαλίζω με τα 20 γρ. ζάχαρη και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά. Βγάζω το κλαφουτί, το αφήνω να κρυώσει, ξεφορμάρω και σερβίρω.