Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Cinnamon Cake

Cinnamon Cake
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 35 λεπ Rest Time: 90 λεπ Total Time: 2 ώρες 35 λεπτά.
Servings 10
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Δάκου
  • 25 γρ. μαγιά νωπή
  • 360 ml χλιαρό γάλα
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 120 γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Για την επικάλυψη
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κουτ. σούπας κανέλα σκόνη
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για το γλάσο
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 30-40 ml γάλα
Εκτέλεση
    Για τη ζύμη
  1. Βάζω το χλιαρό γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και 1 κουταλιά από το αλεύρι στον κάδο της κουζινομηχανής και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά.

  2. Προσθέτω τη μαρμελάδα, το βούτυρο και τη βανίλια και ξεκινάω να δουλεύω σε χαμηλή ταχύτητα με τον γάντζο. Αρχίζω να προσθέτω το αλεύρι και το αλάτι ενώ ζυμώνω σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαστική ζύμη που να μην κολλάει. Σταματάω το μίξερ, σκεπάζω με μεμβράνη τον κάδο και αφήνω στην άκρη για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη.

  3. Για τη συναρμολόγηση
  4. Βουτυρώνω καλά μια μεγάλη φόρμα για κέικ (με τρύπα στη μέση). Σε ένα μπολάκι ανακατεύω την καστανή ζάχαρη και την κανέλα από τα υλικά της επικάλυψης. Σε ένα άλλο μπολάκι βάζω το λιωμένο βούτυρο.

  5. Αδειάζω τη ζύμη στο πάγκο της κουζίνας και την κόβω σε μικρά μπαλάκια (περίπου 40-50 κομμάτια). Πλάθω ελαφρά σε μπαλάκι, το βουτάω πρώτα στο λιωμένο βούτυρο και μετά στην κανελοζάχαρη και το βάζω στη φόρμα. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσω με όλα τα κομμάτια της ζύμης. Όσο βούτυρο μου έχει απομείνει το ρίχνω ραντιστά και πασπαλίζω με την υπόλοιπη κανελοζάχαρη.

  6. Σκεπάζω την φόρμα και την αφήνω σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Ψήνω για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

  7. Για το γλάσο
  8. Κοσκινίζω την άχνη σε ένα μπολ και ρίχνω σταδιακά λίγο λίγο το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί ένα λεπτόρρευστο γλάσο.

  9. Cinnamon Cake

    Αποδογυρίζω το κέικ σε μια πιατέλα και περιχύνω με το γλάσο. Σερβίρω το κέικ στο τραπέζι και ο κάθε ένας παίρνει με το χέρι του, μικρές μπουκίτσες.

Keywords: κανέλα, cinnamon, cake, κέικ, γλυκιά ζύμη,

Σας ευχαριστώ!