Print Options:

Cinnamon Cake

Cinnamon Cake
Cooking Method
Time
Prep Time: 20 mins Cook Time: 35 mins Rest Time: 90 mins Total Time: 2 hrs 25 mins
Cooking Temp 180  °C
Servings 8
Υλικά
  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 25 γρ. μαγιά νωπή
  • 360 ml χλιαρό γάλα
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 120 γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Για την επικάλυψη
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κουτ. σούπας κανέλα σκόνη
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για το γλάσο
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 30-40 ml γάλα
Εκτέλεση
    Για τη ζύμη
  1. Βάζω το χλιαρό γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και 2 κουταλιές από το αλεύρι στον κάδο της κουζινομηχανής και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά.

  2. Προσθέτω τη μαρμελάδα, το βούτυρο και τη βανίλια και ξεκινάω να δουλεύω σε χαμηλή ταχύτητα με τον γάντζο. Αρχίζω να προσθέτω το αλεύρι και το αλάτι ενώ ζυμώνω σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαστική ζύμη που να μην κολλάει. Σταματάω το μίξερ, σκεπάζω με μεμβράνη τον κάδο και αφήνω στην άκρη για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη.

  3. Για τη συναρμολόγηση
  4. Βουτυρώνω καλά μια μεγάλη φόρμα για κέικ (με τρύπα στη μέση). Σε ένα μπολάκι ανακατεύω την καστανή ζάχαρη και την κανέλα από τα υλικά της επικάλυψης. Σε ένα άλλο μπολάκι βάζω το λιωμένο βούτυρο.

  5. Αδειάζω τη ζύμη στο πάγκο της κουζίνας και την κόβω σε μικρά μπαλάκια (περίπου 40-50 κομμάτια). Πλάθω ελαφρά σε μπαλάκι, το βουτάω πρώτα στο λιωμένο βούτυρο και μετά στην κανελοζάχαρη και το βάζω στη φόρμα. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσω με όλα τα κομμάτια της ζύμης. Όσο βούτυρο μου έχει απομείνει το ρίχνω ραντιστά και πασπαλίζω με την υπόλοιπη κανελοζάχαρη.

  6. Σκεπάζω την φόρμα και την αφήνω σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Ψήνω για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

  7. Για το γλάσο
  8. Cinnamon Cake

    Κοσκινίζω την άχνη σε ένα μπολ και ρίχνω σταδιακά λίγο λίγο το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί ένα λεπτόρρευστο γλάσο.
    Αποδογυρίζω το κέικ σε μια πιατέλα και περιχύνω με το γλάσο. Σερβίρω το κέικ στο τραπέζι και ο κάθε ένας παίρνει με το χέρι του, μικρές μπουκίτσες.

Σας ευχαριστώ!