Print Options:

Cheviche λαβράκι με εσπεριδοειδή και τσίλι

Cheviche λαβράκι με εσπεριδοειδή και τσίλι
Υλικά
  • 800 γρ. φιλέτο λαβράκι φρέσκο, καθαρισμένο από το δέρμα και τα κόκκαλα, κομμένο σε κύβους 1-1½ εκ.
  • φρέσκο χυμό από 2 λάιμ
  • φρέσκο χυμό από 2 λεμόνια
  • φρέσκο χυμό από 2 μικρά πορτοκάλια
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες
  • ½ πορτοκάλι, ξεφλουδισμένο, φιλεταρισμένο και ψιλοκομμένο
  • ½ ροζ γκρεπ φρουτ, ξεφλουδισμένο, φιλετάρισμενο και ψιλοκομμένο
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • Παρθένο ελαιόλαδο, για το σερβίρισμα
  • θαλασσινό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τους 3 χυμούς. Ρίχνω τους κύβους του ψαριού ανακατεύω καλά, σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και αφήνω το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα.

  2. Βγάζω το μπολ από το ψυγείο, αδειάζω τους χυμούς και τους πετάω. Προσθέτω στο μπολ το κρεμμύδι, τις πιπερίτσες, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω. Τοποθετώ τους κύβους σε ένα πιάτο, στολίζω με το πορτοκάλι, το γκρεπ φρουτ και το ξύσμα λάιμ. Πασπαλίζω με πιπέρι και ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο.

Keywords: Cheviche,λαβράκι,με,εσπεριδοειδή,και,τσίλι
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/cheviche-lavraki-me-esperidoeidi/

Σας ευχαριστώ!