Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

cheesecake χωρις ψησιμο, με φρεσκα συκα

cheesecake χωρις ψησιμο, με φρεσκα συκα
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ \n \n|| \n \n  \n \n  \n \n  \n \n  \n \n \n \n  \n \n 

Γρήγορο, εύκολο και χωρίς πολλά υλικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι φρούτο σας αρέσει αρκεί να είναι φρέσκα.

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 1 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 32 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Γρήγορο, εύκολο και χωρίς πολλά υλικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι φρούτο σας αρέσει αρκεί να είναι φρέσκα.
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • φλιτζ. τσαγιού μπισκότα χαρουπιού ή μουστοκούλουρα, τριμμένα
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Αrla
  • 2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • 480 ml κρέμα γάλακτος Αrla, παγωμένη
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 12 φρέσκα σύκα
Οδηγίες
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΣε ένα μικρό μπολ ανακατεύω τα τριμμένα μπισκότα, προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω καλά για να δημιουργηθεί ένα λασπώδες μείγμα.
  2. blankΑδειάζω το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και πιέζω για να καλύψω όλη την επιφάνεια.
  3. blankΠλένω καλά τα σύκα και τα σκουπίζω. Κόβω τα μισά στη μέση και τα τοποθετώ περιμέτρικά στη φόρμα, με το κομμένο μέρος προς τα έξω. Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω στην κρέμα.
  4. blankΒάζω στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και το χυμό λεμονιού. Προσθέτω την παγωμένη κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη κρέμα. Προσθέτω την ζάχαρη και συνεχίζω το χτύπημα για 3-4 λεπτά ακόμα.
  5. blankΑδειάζω την κρέμα μέσα στη φόρμα, σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω στο ψυγείο για 6-8 ώρες (ακόμα καλύτερα για όλη τη νύχτα).
  6. blankΒγάζω το cheesecake από το ψυγείο, αφαιρώ το μεταλλικό στεφάνι και καλύπτω με τα υπόλοιπα φρέσκα σύκα.
Keywords: cheesecake χωρις ψησιμο

Σας ευχαριστώ!