Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Cheesecake ψημένο με μαρμελάδα και κόκκινα φρούτα

Cheesecake ψημένο με μαρμελάδα και κόκκινα φρούτα
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 40 λεπ Rest Time: 30 λεπ Total Time: 1 ώρα 30 λεπτά.
Servings 8
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 250 γρ. μπισκότα τύπου Degistive
  • 125 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 500 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 μεγάλα αυγά
  • Για το σερβίρισμα
  • 200 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά Arla, χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού
  • Φρέσκα κόκκινα φρούτα
Εκτέλεση
  1. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί της βάση μιας φόρμας με αποσπώμενα τοιχώματα, διαμέτρου 24-26 εκ.

  2. Βάζω τα μπισκότα στο μούλτι και τα θρυμματίζω μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και δουλεύω με διακοπτώμενη ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί ένα λασπώδες μείγμα. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και πιέζω με ένα κουτάλι για να δημιουργηθεί μια συμπαγής, ισόπαχη βάση. Καλύπτω τη φόρμα με μεμβράνη και αφήνω στο ψυγείο για 30 λεπτά.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C. Βάζω στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το τυρί. Προσθέτω το χυμό λεμονιού και το αλεύρι και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν στην κρέμα. Αρχίζω να προσθέτω τα αυγά σταδιακά (1 τη φορά) και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα αφράτο και απαλό.

  4. Βγάζω τη φόρμα με τη βάση από το ψυγείο, αδειάζω την κρέμα και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει καλά.

  5. Το ξεφορμάρω, απλώνω την μαρμελάδα, την χτυπημένη κρέμα και σκορπίζω τα κόκκινα φρούτα. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: cheesecake ψημενο μαρμελαδα κοκκινα φρουτα

Σας ευχαριστώ!