Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Cheesecake Μπακλαβάς

Cheesecake Μπακλαβάς
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 50 λεπ Total Time: 1 ώρα 20 λεπτά.
Servings 10
Υλικά
  • 7 φύλλα κρούστας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 120 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • Για το σιρόπι
  • 240 ml νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 80 γρ. μέλι
  • Για το cheesecake
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 120 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Για το καρυδάτο μείγμα
  • 250 γρ. καρύδια
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
    Για το σιρόπι
  1. Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και το χυμό λεμονιού. Βράζω το σιρόπι για 6-7 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός), μέχρι να δέσει. Αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω το μέλι, ανακατεύω και αφήνω στην άκρη να κρυώσει.

  2. Για το καρυδάτο μείγμα
  3. Βάζω όλα τα υλικά στο μούλτι και τα ψιλοτρίβω.

  4. Για το cheesecake
  5. Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα το τυρί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτω το ξύσμα λεμονιού και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτω τα αυγά (ένα τη φορά) συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα.

  6. Για τα φύλλα και τη συναρμολόγηση
  7. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C με αέρα. Λιώνω το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 20-22 εκ.

  8. Στρώνω το πρώτο φύλλο κρούστας στον πάγκο της κουζίνας και το διπλώνω από την μακριά πλευρά, στη μέση. Κατόπιν το ξαναδιπλώνω, αυτή τη φορά στα τρία, δημιουργώντας μια μακρυά, στενή λωρίδα. Βουτυρώνω τη λωρίδα και από τις δύο πλευρές και την μεταφέρω στη βουτυρωμένη φόρμα. Την τοποθετώ στο κέντρο της βάσης και την κατευθύνω προς την περιφέρεια για να καλύψω και τα τοιχώματα. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία, με την δεύτερο λωρίδα την οποία την τοποθετώ λίγο πιο δίπλα από την πρώτη (σταυρωτά) φροντίζοντας να μην αφήνω κενά μεταξύ τους. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο ώστε να τελειώσω με όλα τα φύλλα και να έχω καλύψει καλά τη φόρμα χωρίς να υπάρχουν κενά.

  9. Αδειάζω τα ¾ της ποσότητας του καρυδιού και το απλώνω ώστε να είναι παντού ισόπαχο. Με ένα κουτάλι ραντίζω το τριμμένο καρύδι που βρίσκεται στη φόρμα, με 6 κουταλιές σιρόπι έτσι ώστε να βραχεί καλά. Ρίχνω την κρέμα cheesecake και την απλώνω απαλά.

  10. Βάζω το υπόλοιπο τριμμένο καρύδι σε ένα μπολ, προσθέτω 6 κουταλιές από το σιρόπι και ανακατεύω καλά. Κρατάω 2 κουταλιές από το μείγμα για το σερβίρισμα και σκορπίζω το υπόλοιπο στην επιφάνεια της κρέμας με απαλές κινήσεις για να μην βυθιστεί.

  11. Γυρίζω προς το κέντρο της φόρμας τα φύλλα κρούστας που εξέχουν έτσι ώστε να καλύψει την κρέμα. Αλείφω με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά. Σκεπάζω τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη.

  12. Βγάζω από το φούρνο και ραντίζω τον μπακλαβά με όσο σιρόπι έχει απομείνει. Στολίζω με το μείγμα καρυδιού που έχω κρατήσει και αφήνω το γλυκό μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Keywords: cheesecake μπακλαβάς

Σας ευχαριστώ!