Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Cheesecake μπακλαβάς

Cheesecake μπακλαβάς
Υλικά
    Για την κρέμα
  • 400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά, χτυπημένα
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Για τα φύλλα
  • 10 φύλλα κρούστας
  • 100 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
  • 30 γρ. φυστίκια Αιγίνης, καβουρδισμένα και τριμμένα
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • Για το σιρόπι
  • 120 ml νερό
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. μέλι
  • Χυμός από ½ λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση
    Για το σιρόπι
  1. Βάζω όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζω για 2 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.

  2. Για το cheesecake
  3. Βουτυρώνω και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 20 εκ. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C αερόθερμο.

  4. Σε ένα μπολ ανακατεύω με το σύρμα το τυρί κρέμα και το γιαούρτι. Προσθέτω τη ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια και το αλεύρι και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν σε μια ομοιογενή και αφράτη κρέμα. Αφήνω την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ.

  5. Στρώνω στη φόρμα 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα μεταξύ τους και πασπαλίζω με λίγους ξηρούς καρπούς. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο στρώνοντας ανά δύο τα φύλλα και πασπαλίζοντας με τους ξηρούς καρπούς μέχρι να τελειώσουν. Αφού στρώσω τα δύο τελευταία φύλλα ρίχνω την κρέμα και ισιώνω με ένα κουτάλι. Με ένα ψαλίδι κόβω τα φύλλα που περισσεύουν από τη φόρμα, αφήνοντας περίπου 1-2 εκατοστά επάνω από την κρέμα.

  6. Ψήνω για 60-75 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα και να σφίξει η κρέμα. Βγάζω από το φούρνο και με ένα πινέλο αλείφω με το κρύο σιρόπι.

Keywords: Cheesecake,μπακλαβάς

Σας ευχαριστώ!