Σε ένα μπολ ανακατεύω τα τριμμένα μπισκότα, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Αδειάζω το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 20-22 εκ. Ισιώνω καλά για να είναι παντού ισόπαχη η βάση και βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ.
Σε ένα μπολ ανακατεύω το ζελέ ανανά και το βραστό νερό. Αφήνω στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
Σε ένα μπολ ανακατεύω το τυρί κρέμα και την μισή ζάχαρη άχνη. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής την κρέμα γάλακτος, την βανίλια και την υπόλοιπη άχνη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή σαντιγί (όχι πολύ σφιχτή). Προσθέτω το κρύο ζελέ και ανακατεύω απαλά. Αδειάζω το μισό από το μείγμα στο μπολ με το τυρί κρέμα και προσθέτω τον ψιλοκομμένο ανανά. Ανακατεύω απαλά και αδειάζω το μείγμα στη φόρμα. Απλώνω από πάνω το υπόλοιπο μείγμα σαντιγί-ζελέ και σκεπάζω με μεμβράνη. Αφήνω στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να σφίξει.
Βάζω στην κουζινομηχανή την κρέμα γάλακτος και 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής. Χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή σαντιγί. Αδειάζω την σαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και φτιάχνω μικρούς ροζέδες στην επιφάνεια της τούρτας.
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Ο ανανάς είναι ένα από τα φρούτα που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και καταστέλλει τη φλεγμονή. Είναι πλούσιος σε βιταμίνη C και σε μαγγάνιο. Συγκεκριμένα, ένα φλιτζάνι ανανά περιέχει πάνω από το 70% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης μαγγανίου που χρειάζεται το σώμα μας. Η παρουσία του βουτύρου, της κρέμας γάλακτος και του τυριού στη συνταγή την "αποθεώνει" διατροφικά με δεδομένη την πολύ υψηλή περιεκτικότητα τους σε βιταμίνη D, σε βιταμίνη Α και σε ασβέστιο για γερά οστά. Ο συνδυασμός του ασβεστίου με τη βιταμίνη D εκτός από το γεγονός ότι περιορίζει τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης συμβάλει και στη διαμόρφωση ενός πολύ ισχυρού ανοσοποιητικού.
Σας ευχαριστώ!