Print Options:

Σαρλότ σοκολάτα

Υλικά
    Για την σαρλότ
  • 15-18 μπισκότα σαβαγιάρ
  • Για τη μους
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος, κρύα
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 4 φύλλα ζελατίνης
  • 40 ml ζεστό γάλα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί
  • Για την επικάλυψη
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος ζεστή
  • κόκκινα φρούτα, για το στόλισμα
Εκτέλεση
    Για τη μους
  1. Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζω τις ζελατίνες να μαλακώσουν. Τις στύβω καλά και τις διαλύω στο ζεστό γάλα.

  2. Βάζω την κρύα κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνω καλά (όχι να βράσει). Σπάω τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ και ρίχνω την ζεστή κρέμα. Αφήνω για 1 λεπτό για να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα και ανακατεύω καλά με ένα σύρμα. Προσθέτω τη διαλυμένη ζελατίνη με το γάλα και ανακατεύω. Αφήνω τη σοκολάτα να κρυώσει για μισή ώρα. Ρίχνω το κονιάκ και ανακατεύω καλά. Με ένα κουτάλι ρίχνω λίγη λίγη την σαντιγί στο μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύω με πολύ απαλές κινήσεις.

  3. Συναρμολόγηση
  4. Παίρνω μια ψηλό τσέρκι και το καλύπτω με μεμβράνη. Τοποθετώ γύρω γύρω, σαβαγιάρ το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να καλύψω τελείως τα πλάγια του σκεύους. Στρώνω λίγα σαβαγιάρ στη βάση. Αδειάζω την μισή μους σοκολάτα και στρώνω λίγα σπασμένα σαβαγιάρ. Τέλος, ρίχνω την υπόλοιπη μους και ισιώνω καλά. Σκεπάζω με τη μεμβράνη και αφήνω την σαρλότ στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά η μους.

  5. Για την επικάλυψη
  6. Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος μέχρι λίγο πριν το βρασμό. Σπάω τη σοκολάτα σε κομμάτακια και ρίχνω την ζεστή κρέμα. Αφήνω για 1 λεπτό και ανακατεύω καλά με το σύρμα.

  7. Βγάζω τη σαρλότ από το ψυγείο και στρώνω την γκανάζ. Επαναφέρω στο ψυγείο για 1 ώρα. Ξεφορμάρω τη σαρλότ από το τσέρκι και στολίζω με φρούτα και ζάχαρη άχνη.

Σας ευχαριστώ!