Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σαρλότ σοκολάτα, μάνγκο-πορτοκάλι

Charlotte σοκολάτα, μάνγκο-πορτοκάλι
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Rest Time: 6 ώρα Total Time: 6 ώρες 20 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 150 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • Για το μους σοκολάτας
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 4 φύλλα ζελατίνης (8 γρ.), διαλυμένα σε 3 κουταλιές ζεστό γάλα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla, χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί
  • Για το μους μάνγκο-πορτοκάλι
  • 2 μεγάλα ώριμα μάνγκο
  • 60 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 φύλλα ζελατίνης (8 γρ.), διαλυμένα σε 3 κουταλιές ζεστό νερό
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla , χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί
  • Για το γλάσο σοκολάτας
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • Για το σερβίρισμα
  • Μικρά ζαχαρωτά
Εκτέλεση
    Για το μους σοκολάτας
  1. Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζω τις ζελατίνες να μαλακώσουν. Τις στύβω καλά και τις διαλύω στο ζεστό γάλα. Βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνω καλά (όχι να βράσει). Σπάω τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ και ρίχνω την ζεστή κρέμα. Αφήνω για 1 λεπτό για να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα και ανακατεύω καλά με ένα σύρμα. Προσθέτω τη διαλυμένη ζελατίνη με το γάλα και ανακατεύω. Αφήνω τη σοκολάτα να κρυώσει για μισή ώρα. Με ένα κουτάλι ρίχνω λίγη λίγη την σαντιγί στο μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύω με πολύ απαλές κινήσεις. Βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.

  2. Για το μους μάνγκο
  3. Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζω τις ζελατίνες να μαλακώσουν. Τις στύβω καλά και τις διαλύω στο ζεστό νερό. Καθαρίζω τα μάνγκο, τα ψιλοκόβω και τα βάζω στο μούλτι. Προσθέτω τον χυμό πορτοκάλι, και την άχνη και πολτοποιώ μέχρι να γίνει απαλή κρέμα. Αδειάζω το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και προσθέτω τη διαλυμένη ζελατίνη. Ανακατεύω καλά και προσθέτω την σαντιγί σε μικρές δόσεις ανακατεύοντας απαλά. Βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.

  4. Για την charlotte
  5. Στρώνω ένα μεταλλικό μπολ με διάφανη μεμβράνη. Βουτάω ένα ένα τα μπισκότα στο χυμό πορτοκάλι για 1-2 δευτερόλεπτα και καλύπτω τη βάση και τα πλαϊνά του μπολ. Εναλλάσω τις δύο μους σε στρώσεις και τελειώνω με μια σειρά μπισκότα. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 6 ώρες να σφίξουν καλά.

  6. Για το γλάσο σοκολάτας
  7. Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να βράζει. Κατεβάζω από τη φωτιά. Σπάω την κουβερτούρα σε ένα μπολ και προσθέτω την καυτή κρέμα. Αφήνω για 1-2 λεπτά, προσθέτω το μέλι και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να δημιουργηθεί ένα ωραίο γλάσο. Το αφήνω στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά ή μέχρι να βγάλω τη σαρλότ από την κατάψυξη.

  8. Βγάζω το μπολ από το ψυγείο και ξεφορμάρω τη σαρλότ με τη βοήθεια της μεμβράνης. Ανακατεύω καλά το γλάσο σοκολάτας για να ρευστοποιηθεί ξανά και περιχύνω τη σαρλότ. Στολίζω με μικρά ζαχαρωτά, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω αμέσως.

Note

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία υπέροχη «γλυκιά» συνταγή, με πλούσια θρεπτική και αντιοξειδωτική αξία. Η σοκολάτα έχει υψηλές συγκεντρώσεις σε φλαβονοειδή και προκυανιδίνες, συστατικά με αντιοξειδωτική δράση που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση. Στην προκειμένη περίπτωση συνδυάζεται τη βιταμίνη C του πορτοκαλιού, αλλά και με τις πρωτεΐνες που ενισχύουν τη μυϊκή μάζα από την κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά. Ταυτόχρονα, η συνταγή μας προσφέρει πλουσιοπάροχα ασβέστιο και λιποδιαλυτές βιταμίνες Α, D, Ε και Κ, θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και την πλήρη θωράκιση του ανοσοποιητικού. Ως γευστικό αποτέλεσμα λαμβάνουμε την έξοχη γεύση που προκύπτει από την ανάμιξη μοναδικών υλικών με υψηλή βιολογική αξία, την οποία όλοι θα αγαπήσουμε.

Keywords: charlotte σοκολάτα με μάνγκο,πορτοκάλι

Σας ευχαριστώ!