Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την φαρίνα, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά και τα χτυπάμε με την καστανή ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σταδιακά, προσθέτουμε το μείγμα αλευριού σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να φτιάξουμε ενιαίο, ομοιογενές μείγμα. Τέλος, ρίχνουμε τα τριμμένα καρότα και τη φουντουκόψιχα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Βουτυρώνουμε ελαφρώς μια μέτρια φόρμα για κέικ, με τρύπα στη μέση και αδειάζουμε το μείγμα.
Βάζουμε το κέικ στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200°C. Xαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40 λεπτά ακόμα.
Για να δουμε αν είναι έτοιμο, βυθίζουμε τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέικ, πρέπει να βγει καθαρή, χωρίς υπολείμματα. Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 5 λεπτά μόνο και το ξεφορμάρουμε.
Το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα –έτσι, δεν θα εγκλωβιστεί ατμός στο εσωτερικό του και θα παραμείνει αφράτο.
Χτυπάμε με το μίξερ το φρέσκο τυρί κρέμα, το προϊόν soft, την άχνη ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να φτιάξουμε ένα αφράτο μείγμα.
Απλώνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ καρότου και διακοσμούμε με τριμμένο καρότο και κανέλα.
Σας ευχαριστώ!