Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Carrot cake cheesecake

Carrot cake cheesecake
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 35 λεπ Cook Time: 1 ώρα Rest Time: 7 ώρα Total Time: 8 ώρες 35 λεπτά.
Servings 10
Υλικά
    Για το μείγμα cheesecake
  • 500 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 1½ κουτ. γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 γρ. ξινόγαλο
  • Για το μείγμα καρότου
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού τριμμένη κανέλα
  • 1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 100 ml σπορέλαιο
  • 130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 250 γρ. τριμμένα καρότα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού καρυδόψιχα, χοντροσπασμένη
  • Για την επικάλυψη
  • 60 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla, μαλακωμένο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο
  • 260-280 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 2-3 κουτ. σούπας ξινόγαλο
  • ½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Βουτυρώνω μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα 22 εκ. και την αφήνω στην άκρη.

  2. Για το μείγμα cheesecake
  3. Σε ένα μπολ βάζω τη ζάχαρη το αλεύρι και το τυρί κρέμα και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτω τα αυγά και τη βανίλια και συνεχίζω το χτύπημα για 2-3 λεπτά. Τέλος, προσθέτω το ξινόγαλο και ανακατεύω καλά.

  4. Για το μείγμα καρότου
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, την μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το σύρμα το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτω τα στεγνά υλικά και ανακατεύω καλά. Τέλος, προσθέτω τα καρότα και τα καρύδια και ανακατεύω να σκορπίσουν στο μείγμα.

  6. Για την συναρμολόγηση και το ψήσιμο
  7. Με ένα μεγάλο κουτάλι ρίχνω το 1/3 της ποσότητας του μείγματος καρότου μέσα στη βουτυρωμένη φόρμα χωρίς να το απλώσω. Ρίχνω το 1/3 της ποσότητας cheesecake. Επαναλαμβάνω με τα υπόλοιπα μείγμα και τέλος, χτυπάω για μερικές φορές τη φόρμα ώστε να φύγουν οι τυχόν φυσσαλίδες υπάρχουν μέσα στις κρέμες.

  8. Ψήνω το cheesecake στο φούρνο για 1 ώρα. Στα 40 λεπτά ψησίματος, σκεπάζω με ένα αλουμινόχαρτο ώστε να μη πάρει πολύ χρώμα και συνεχίζω το ψήσιμο.

  9. Βγάζω το cheesecake από το φούρνο και το αφήνω για 1 ώρα σε σχάρα να κρυώσει. Το σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και το αφήνω στο ψυγείο για 6 ώρες ή όλο το βράδυ.

  10. Για την επικάλυψη
  11. Βγάζω το cheesecake από το ψυγείο και το ξεφορμάρω σε πιατέλα. Σε ένα μπολ χτυπάω τα υλικά της επικάλυψης και περιχύνω το γλυκό. Στολίζω με λωρίδες φρέσκου καρότου και λίγα καρύδια. Το διατηρώ στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα το σερβίρω.

Keywords: Carrot,cake,cheesecake

Σας ευχαριστώ!