Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κέικ σοκολάτας γεμιστό με τυρί κρέμα, μπανάνες και φράουλες

Κέικ σοκολάτας γεμιστό με τυρί κρέμα, μπανάνες και φράουλες
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 55 λεπ Rest Time: 2 ώρα Total Time: 3 ώρες 15 λεπτά.
Servings 10
Υλικά
    Για το κέικ
  • 250 γρ. βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα της φόρμας
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 120 ml γάλα
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
  • 330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 35 γρ. κακάο άγλυκο
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Για τη γέμιση
  • 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα light, Arla
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 120 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 2 μπανάνες
  • 10 φράουλες
  • Για την επικάλυψη
  • 200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 1 κουτ. γλυκού σπορέλαιο
  • 80 γρ. Σοκολάτα λευκή
Εκτέλεση
    Για το κέικ
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C αερόθερμο.
    Βάζω το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ χειρός μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό μείγμα.

  2. Αδειάζω το μείγμα σε μια βουτυρωμένη, κλασσική φόρμα για κέικ (με τρύπα στη μέση). Ισιώνω με ένα κουτάλι και ψήνω το κέικ για 55 λεπτά. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και αφήνω το κέικ να κρυώσει εντελώς (μέσα στη φόρμα).

  3. Για τη γέμιση
  4. Χτυπάω το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα.

  5. Για τη συναρμολόγηση
  6. Παίρνω ένα ένα κοφτερό μαχαίρι, αφήνω περίπου 1 εκατοστό από την περιφέρεια του κέικ, και χαράζω βαθιά χωρίς να πατήσει το μαχαίρι μέχρι τη φόρμα. Επαναλαμβάνω το βαθύ χάραγμα και γύρω από την τρύπα της φόρμας αφήνοντας 1 εκατοστό κέικ γύρω από την τρύπα. Με ένα μικρό κουτάλι αδειάζω το εσωτερικό του κέικ και το μεταφέρω σε ένα μπολ.

  7. Καθαρίζω τις μπανάνες και τις κόβω σε λεπτές φέτες. «Κολλάω» τις φέτες σε όλη την επιφάνεια του κέικ που υπάρχει στη φόρμα. Αδειάζω την κρέμα της γέμισης και πιέζω τις φράουλες επάνω στην κρέμα.

  8. Τρίβω με τα δάχτυλά μου τα ψίχουλα που έχω κρατήσει στο μπολ και τα σκορπίζω επάνω στην κρέμα, πιέζοντας ελαφρά με τις παλάμες μου. Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω το κέικ στο ψυγείο για 2 ώρες.

  9. Βάζω την σοκολάτα επικάλυψης σε ένα μπολ. Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός την ρίχνω στο μπολ με τη σοκολάτα. Ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και προσθέτω το σπορέλαιο. Ανακατεύω καλά.

  10. Βγάζω το κέικ από το ψυγείο, το αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα και καλύπτω με την σάλτσα σοκολάτας. Λιώνω τη λευκή σοκολάτα και διακοσμώ με γραμμές (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πηρούνι). Κόβω το κέικ και σερβίρω.

Keywords: κέικ σοκολάτας γεμιστό με τυρί κρέμα

Σας ευχαριστώ!