Print Options:

Κέικ σοκολάτα-καφέ

Κέικ σοκολάτα-καφέ
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 15 mins Cook Time: 1 hr Total Time: 1 hr 15 mins
Cooking Temp 160  °C
Servings 8
Υλικά
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Δάκου
  • 60 γρ. κακάο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. σπορέλαιο
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 230 γρ. αριάνι ή γιαούρτι
  • 120 ml καυτό καφέ
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουτ. γλυκού λευκό ξύδι
  • Για το γλάσο
  • 150 γρ. κακάο, άγλυκο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 120 ml νερό
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C αερόθερμο. Βουτυρώνω ή λαδώνω ελαφρά μια φόρμα διαμέτρου 20 εκ., και στρώνω τη βάση με αντικολλητικό χαρτί.

  2. Βάζω σε ένα μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα για λίγα λεπτά. Προσθέτω τη βανίλια, τον καφέ, το ξύδι και το σπορέλαιο και ανακατεύω καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  3. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
    Ρίχνω τα στεγνά υλικά και ανακατεύω καλά μέχρι να ενωθούν με το υπόλοιπο μείγμα.

  4. Μεταφέρω το μείγμα στη φόρμα και ψήνω για 50-60 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα σουβλί και αν βγει καθαρό αποσύρω από το φούρνο. Ξεφορμάρω το κέικ σε σχάρα και το αφήνω να κρυώσει.

  5. Για το γλάσο
  6. Κέικ σοκολάτα-καφέ

    Βάζω σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να δημιουργηθεί ένα πλούσιο γλάσο. Αποσύρω από τη φωτιά και μεταφέρω το γλάσο σε ένα σουρωτήρι το οποίο το έχω τοποθετήσει επάνω σε ένα μπολ. Ανακατεύω με ένα κουτάλι ώστε να περάσει το γλάσο και να διαλυθούν οι σβόλοι. Αφήνω το γλάσο να κρυώσει και το απλώνω στο κέικ.

Keywords: κέικ, κέικ σοκολάτα, καφές, γλάσο, κακάο, αριάνι, εύκολο, σοκολατένιο,
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/cake-sokolata-kafe/

Σας ευχαριστώ!