Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C αερόθερμο. Βουτυρώνω ή λαδώνω ελαφρά μια φόρμα διαμέτρου 20 εκ., και στρώνω τη βάση με αντικολλητικό χαρτί.
Βάζω σε ένα μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα για λίγα λεπτά. Προσθέτω τη βανίλια, τον καφέ, το ξύδι και το σπορέλαιο και ανακατεύω καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
Ρίχνω τα στεγνά υλικά και ανακατεύω καλά μέχρι να ενωθούν με το υπόλοιπο μείγμα.
Μεταφέρω το μείγμα στη φόρμα και ψήνω για 50-60 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα σουβλί και αν βγει καθαρό αποσύρω από το φούρνο. Ξεφορμάρω το κέικ σε σχάρα και το αφήνω να κρυώσει.
Βάζω σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να δημιουργηθεί ένα πλούσιο γλάσο. Αποσύρω από τη φωτιά και μεταφέρω το γλάσο σε ένα σουρωτήρι το οποίο το έχω τοποθετήσει επάνω σε ένα μπολ. Ανακατεύω με ένα κουτάλι ώστε να περάσει το γλάσο και να διαλυθούν οι σβόλοι. Αφήνω το γλάσο να κρυώσει και το απλώνω στο κέικ.
Σας ευχαριστώ!