Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κέικ «πασχαλινή μαρουλοσαλάτα»

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 45 λεπ Total Time: 1 ώρα 15 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης, ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 3 αυγά
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ (1 φακελάκι)
  • 100 ml ηλιέλαιο
  • 100 ml γάλα
  • 100 γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
  • 6 φύλλα μαρούλι, ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα (και το πράσινο φύλλωμα), ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα της φόρμας
  • Για την επιφάνεια
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, καλά παγωμένο
  • 150 γρ. κατίκι
  • -3 ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • Λίγα κλαδάκια άνηθο
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Αλείφω με λίγο ελαιόλαδο μια στρογγυλή φόρμα ή ταψάκι διαμέτρου 22 εκ.

  2. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το σύρμα και προσθέτω το γάλα και το ηλιέλαιο. Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά. Τέλος, προσθέτω την γραβιέρα, το μαρούλι, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Ανακατεύω καλά να σκορπίσουν στο μίγμα και το αδειάζω στη φόρμα.

  3. Ψήνω στο φούρνο για 45 λεπτά. Βγάζω το κέικ από το φούρνο, το ξεφορμάρω και το αφήνω σε σχάρα να κρυώσει καλά.

  4. Σε ένα μπολ ανακατεύω το γιαούρτι και το κατίκι. Αδειάζω το μείγμα στο κέικ και το ισιώνω με ένα κουτάλι. Στολίζω με ραπανάκια και άνηθο και σερβίρω.

Keywords: κέικ πασχαλινή μαρουλοσαλάτα

Σας ευχαριστώ!