Βάζω τις σταφίδες σε σε ένα μπολ με το τσάι (ή το νερό) και τις αφήνω να μουσκέψουν και να φουσκώσουν, για 30 λεπτά.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180º C. Βουτυρώνω μια μέτρια φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση (ή ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 24 εκ.).
Σε ένα μπολ ρίχνω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και ανακατεύω καλά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτω το μείγμα αλευριού και χτυπάω με μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ενωθεί με το μείγμα αυγών. Ρίχνω το λιωμένο βούτυρο, χτυπάω για λίγα λεπτά μέχρι να ενσωματωθεί καλά στο μείγμα και σταματάω τη λειτουργία του μίξερ.
Στραγγίζω καλά τις σταφίδες, τις ρίχνω στο μείγμα, προσθέτω και τα τριμμένα μήλα και ανακατεύω απαλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα.
Αδειάζω το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα (ή στο ταψάκι), την βάζω στο φούρνο και ψήνω για 45 λεπτά, μέχρι το κέικ να φουσκώσει και να ροδίσει.
Το αφήνω να κρυώσει ελαφρά, το ξεφορμάρω και το αφήνω να κρυώσει καλά σε μια σχάρα. Πριν το κόψω, το πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Σας ευχαριστώ!