Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κέικ με λευκή σοκολάτα και γιαούρτι

Κέικ με λευκή σοκολάτα και γιαούρτι
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 40 λεπ Total Time: 1 ώρα
Servings 10
Υλικά
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 140 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 120 ml ελαφρύ ελαιόλαδο (όχι αγουρέλαιο) ή καλής ποιότητας σπορέλαιο
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 50 γρ. αμυγδαλόσκονη (τη βρίσκετε σε σούπερ μάρκετ και ζαχαροπλαστεία)
  • 180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα καλής ποιότητας, σπασμένη σε κομμάτια
  • Για το γλάσο γιαουρτιού
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
  1. Προθεμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Λαδώνω ελαφρώς μια μέτρια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση ή ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 24 - 26 εκ.

  2. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με την άχνη, μέχρι να φτιάξω ένα ανοιχτόχρωμο και αφράτο μείγμα. Προσθέτω το ελαιόλαδο (ή το σπορέλαιο) και το γιαούρτι και ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύιυμε πολύ καλά, προσέχοντας να διαλύσουμε τυχόν κομπαλάκια που θα σχηματιστούν. Αφήνω κατά μέρος.

  3. Λιώνω τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Μόλις λιώσει καλά, την αδειάζω στο μείγμα που ετοίμασα και ανακατεύω καλά με την ελαστική σπάτουλα ή χτυπάω με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.

  4. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα (ή στο ταψάκι) και το τοποθετώ στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνω το κέικ για 40 λεπτά και το αφήνω να κρυώσει για 5 λεπτά, στο εκύος. Μετά, το ξεφορμάρω, το αφήνω να κρυώσει εντελώς σε μια σχάρα και το διακοσμώ με το γλάσο γιαουρτιού.

  5. Για το γλάσο γιαουρτιού
  6. Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και βράζω το σιρόπι για 3 λεπτά (από την στιγμή που θα πάρει βράση). Κατεβάζω το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.
    Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το γιαούρτι με 2/3 του φλυτζανιού σιρόπι μέχρι να δημιουργηθεί ένα ελαφρύ γλάσο.

Keywords: κέικ με λευκή σοκολάτα,γιαούρτι

Σας ευχαριστώ!