Προθεμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Λαδώνω ελαφρώς μια μέτρια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση ή ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 24 - 26 εκ.
Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με την άχνη, μέχρι να φτιάξω ένα ανοιχτόχρωμο και αφράτο μείγμα. Προσθέτω το ελαιόλαδο (ή το σπορέλαιο) και το γιαούρτι και ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύιυμε πολύ καλά, προσέχοντας να διαλύσουμε τυχόν κομπαλάκια που θα σχηματιστούν. Αφήνω κατά μέρος.
Λιώνω τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Μόλις λιώσει καλά, την αδειάζω στο μείγμα που ετοίμασα και ανακατεύω καλά με την ελαστική σπάτουλα ή χτυπάω με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα (ή στο ταψάκι) και το τοποθετώ στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνω το κέικ για 40 λεπτά και το αφήνω να κρυώσει για 5 λεπτά, στο εκύος. Μετά, το ξεφορμάρω, το αφήνω να κρυώσει εντελώς σε μια σχάρα και το διακοσμώ με το γλάσο γιαουρτιού.
Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και βράζω το σιρόπι για 3 λεπτά (από την στιγμή που θα πάρει βράση). Κατεβάζω το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.
Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το γιαούρτι με 2/3 του φλυτζανιού σιρόπι μέχρι να δημιουργηθεί ένα ελαφρύ γλάσο.
Σας ευχαριστώ!