Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κέικ με κόκκινα φρούτα και δυόσμο

Κέικ με κόκκινα φρούτα και δυόσμο
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 40 λεπ Total Time: 55 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο + 1/2 φλιτζ. τσαγιού επιπλέον, για το πασπάλισμα των φρούτων
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο + λίγο ακόμα, για τη φόρμα
  • 10 φυλλαράκια από φρέσκο δυόσμο (ή μέντα, που θα βρούμε σε γλαστράκια, στα φυτώρια), πολύ ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. ανάμεικτα φρέσκα κόκκινα φρούτα (φράουλες, μούρα, βατόμουρα, κεράσια, φραγκοστάφυλα κ.ά.). Αν δεν βρούμε φρέσκα μπορούμε να αγοράσουμε κατεψυγμένα τα οποία πωλούνται ανάμεικτα σε σακουλάκια, στους καταψύκτες των σούπερ μάρκετ)
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Βουτυρώνω ελαφρώς μια μέτρια στρογγυλή φόρμα του κέικ η μια φόρμα μακρόστενη.

  2. Χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα ανοιχτόχρωμο και αφράτο μείγμα. Σταματάω τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και τα φυλλαράκια δυόσμου (ή μέντας) και ανακατεύω καλά.

  3. Σε ένα μπολ βάζω τα φρούτα και το επιπλέον αλεύρι και ανακατεύω για να καλυφθούν καλά το αλεύρι. Τα περνάω από ένα μεγάλο σουρωτήρι για να φύγει η περίσσεια του αλευριού και τα ρίχνω στο μείγμα που ετοίμασα. Ανακατεύω απαλά και αδειάζω το μείγμα στην βουτυρωμένη φόρμα.

  4. Ψήνω το κέικ για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει. Το αφήνω να κρυώσει για 5 λεπτά και το ξεφορμάρω επάνω σε μια σχάρα, όπου το αφήνω να κρυώσει τελείως.

Keywords: κέικ με κόκκινα φρούτα,δυόσμο

Σας ευχαριστώ!