Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κέικ με καλαμπόκι και τόνο

Κέικ με καλαμπόκι και τόνο
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 25 λεπ Cook Time: 45 λεπ Total Time: 1 ώρα 10 λεπτά.
Servings 8
Υλικά
  • 4 αυγά
  • 160 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γρ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
  • 150 γρ. γάλα
  • 1 κουτ. σούπας μπεικιν πάουντερ
  • 100 γρ. τυρί κασέρι τριμμένο
  • 1 βαζάκι τόνο διατηρημένο στο λάδι καλά στραγγισμένο
  • 200 γρ. καλαμπόκι σε κονσέρβα ξεπλυμένο και στραγγισμένο ή κατεψυγμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο ή άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.Σε αντικολητικό τηγάνι και σε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σοτάρω το κρεμμύδι, την πιπεριά με το καλαμπόκι. Τα αλατοπιπερώνω και τα πασπαλίζω με τη ρίγανη. Τα αποσύρω από τη φωτιά όταν αρχίσουν να ροδίζουν, και τα μεταφέρω σε πιατέλα που την έχω στρώσει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

  2. Χτυπάω τα αυγά στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Αποσύρω το κάδο από το μίξερ και προσθέτω όλα τα υγρά,το γάλα και το ελαιόλαδο. Ανακατεύω και ρίχνω το αλεύρι και μπέικιν πάουντερ.Ανακατεύω καλά. Μετά βάζω τόνο σε κομματάκια, το μίγμα με το καλαμπόκι,το τριμμένο κασέρι και το αρωματικό.Αλατοπιπερώνω ελαφρά.

  3. Αδειάζω το μίγμα σε φόρμα που έχω αλείψει με ελαιόλαδο και ψήνω στο φούρνο για 45 λεπτά.

Keywords: κέικ με καλαμπόκι,τόνο

Σας ευχαριστώ!